Alessin 1920-luvun suunnittelua

Tässä on kokoelma aikaa kestäviä esineitä. Ne näyttävät aivan siltä kuin olisivat juuri päässeet myyntiin suunnittelijan pöydältä ja tehtaasta. Mutta vain näyttävät, sillä kaikki nämä esineet on suunniteltu 1920-luvulla ja ovat siis lähes kahdeksankymppisiä.

Tässä juuri piilee hyvän muotoilun idea. Tuotteita jotka eivät vanhene ja jotka toimivat. Niiden suunnitteluun on paneuduttu huolellisesti eikä ole suostuttu kompromisseihin. Mutta asialla onkin kaksi suurta nimeä Alessi ja Bauhaus. Kaikki nämä esineet on suunniteltu Bauhausissa Saksassa ja Alessi valmistaa niitä lisenssillä. Onneksemme!

Tuhkakupit piilottavat tuhkan ja tumpit pois katseilta ja savuketta voi lepuuttaa tuhkakupin reunalla.

Tämä esine muistuttaa kahvipannua, mutta on coktail sheikkeri! Kulhon ja lautasen muodot ovat pehmeän täydelliset, materiaali taas kylmän steriiliä. Kulho on kaunis yksinkin, mutta siitä voi myös tarjoilla mitä tahansa.

Kaksiosaiset munakupit. Niin eleettömät ja hienostuneet, silti reilut ja toimivat.

Kermakaluston ei tarvitse olla hopeinen tai posliinia. Myös yksinkertaisista esineistä pitävälle löytyvät omat tuotteensa. Nämä esineet on suunnitellut Marianne Brandt.

Teesiivilät kahdelle. Mikä linjakkuus ja ylväys, loppuun asti mietittyä. Helppo ottaa, ei sotke. Suunnittelijoina Otto Rittweger ja Josef Knau.

Tämä soukka säilytin on teelehtiä varten. Ja annostelu on niin helppoa. Suunnittelija Hans Przyrembel

Karamellivadit lukee esitteessä - siis pientä naposteltavaa tyylillä. Suunnittelija Piero Bottoni

Kuvauksen esineet Alessi / Funktio, Fredrikinkatu 39, Helsinki 09-605 461 Toimittaja Hanna Sumari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja