Alec Baldwinin luodista haavoittuneelta ohjaajalta tunteikas lausunto – musertui kollegansa kuolemasta: "Kannusti minua aina olemaan parempi"

Yhdysvalloissa lännenelokuvan kuvauksissa tapahtuneessa ampumatapaturmassa haavoittunut ohjaaja Joel Souza on kommentoinut tapausta ensimmäisen kerran julkisuudessa.

48-vuotias ohjaaja pääsi perjantaina pois sairaalasta haavoituttuaan rekvisiitta-aseella ammutusta luodista Rust-lännenelokuvan kuvauksissa New Mexicossa.

Ampumatapaturmassa sai surmansa kuvaaja Halyna Hutchins, jota näyttelijä Alec Baldwin ampui rekvisiitta-aseella.

Ohjaaja Souza on antanut tapaturman tiimoilta lausunnon, jossa hän kertoo olevansa musertunut ystävänsä ja kollegansa poismenosta.

– Hän oli kiltti, eloisa, uskomattoman lahjakas, piti aina pintansa ja kannusti minua aina olemaan parempi, Souza sanoo.

Ohjaaja keroo ajatustensa olevan Hutchinsin perheessä. Kuvaajaa jäivät kaipaamaan hänen aviomiehensä sekä 9-vuotias poikansa.

Souza kiittää elokuvayhteisöä, kuvauspaikkana toimineen Santa Fen asukkaita sekä satoja tuntemattomia, jotka ovat ottaneet osaa tapaturman johdosta.

Kuvauksissa rekvisiitta-aseen laukaisseelle Alec Baldwinille oli kerrottu, että kyseessä on niin sanotusti "kylmä ase". Aseessa oli poliisitutkinnan asiakirjojen mukaan ollut kuitenkin oikeita luoteja.

Luoti oli osunut Hutchinsia kuolettavasti rintakehään. Souza oli seissyt kuvaajan takana ja haavoittunut olkapäästään.

Mediatietojen mukaan elokuvan työryhmässä oli esiintynyt huolta kuvausten turvallisuudesta jo ennen tapaturmaa.

Lähteet: Reuters, BBC

3:04
Kuvauksissa oli tapahtunut vahinkolaukauksia jo aiemmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja