Alasarjajoukkueen megayllätys tyrehtyi VAR-tuomioon ja omaan maaliin – Liverpool selvitti tiensä jatkoon cupissa

Jalkapallon Englannin Valioliigaa ylivoimaisesti johtava Liverpool pelasi tiistai-illan FA cup -pelissä nuorisoporukalla, mutta paikka cupin 5. kierrokselle kuitenkin tuli. Liverpoolin Anfield-stadionilla 4. kierroksen uusintaottelussa vieraillut kolmannen sarjatason Shrewsbury kaatui omalla maalilla 0–1-tappioon.

Liverpoolin avauskokoonpanon keski-ikä oli OptaJoe-sivuston Twitter-tilin mukaan 19 vuotta ja 102 päivää eli kyseessä oli Liverpoolin seurahistorian nuorin avausmiehistö. Aiempi nuoruusennätys seuralla oli joulukuun liigacupista, kun keski-iältään 19 vuotta ja 182 päivää ollut joukkue hävisi Aston Villalle 0–5.

Liverpool-nuoret olivat tiukoilla nytkin. Shrewsbury oli iskeä historiansa muistettavimman voiton, kun Shaun Whalley puski tunnin kohdalla vieraat johtoon. Liverpool pelastui kuitenkin VAR-videotuomaroinnilla, sillä tilannetta edelsi paitsio.

Noin varttituntia myöhemmin suurseura sai sitten kaipaamansa. Epäonni potki Shrewsburyn puolustajaa Ro-Shaun Williamsia, jonka pusku vaarattomassa tilanteessa päätyi omaan maaliin. Tuo riitti Liverpoolille, ja se kohtaa 5. kierroksella vieraissa Chelsean.

Shrewsbury pelasi viime viikolla kotikentällään hurmioituneen 2-2-tasapelin Valioliigan ylivoimaista kärkijoukkuetta vastaan.


Lue myös:

    Uusimmat