Mainos

Alahuuli turposi valtavaksi – suosittu huulipuna vei naisen sairaalaan

Huulipuna on helppo tapa kohentaa ulkonäköä, mutta tässä tapauksessa kosmetiikan käyttö vei nuoren naisen sairaalaan.

Floridalainen Lily Maurice oli valmistautumassa puolisonsa syntymäpäiväjuhliin, kun hän päätti kokeilla uutta huulipunaansa. Syntymäpäiväjuhlien sijaan nainen kiidätettiin ensiapuun vakavien allergisten reaktioiden vuoksi. 

Naisen alahuuli turposi valtavaksi ja hengittäminen vaikeutui pian CoverGirl-merkkisen huulipunan lisäämisen jälkeen. Naisen kokemuksestaan julkaisemaa Faceook-postausta on jaettu jo yli 57 000 kertaa.

Allergiseen turvotukseen ei aina löydetä syytä 

Ihotautilääkärit yrittivät selvittää, miten yksi Yhdysvaltojen suosituimmista kosmetiikkatuotteista oli voinut aiheuttaa kyseisen reaktion. Apuun otettiin myös kemisti, joka yritti tuoteselosteen perusteella löytää mahdollista allergeenia. Yli 25 vuotta alalla työskennellyt kemisti Randy Schueller ei kuitenkaan löytänyt tuotteesta mitään epätavallista ainesosaa.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lääkärit totesivat kyseessä olevan angioedeema eli allerginen turvotus, joka ilmenee huulien turpoamisena ja hengitys- ja nielemisvaikeuksina. Se voi aiheutua muun muassa kosmetiikkatuotteissa esiintyvistä hajusteista tai säilöntäaineista. Allergisen turvotuksen syntymekanismia ei kuitenkaan pystytä aina selvittämään. 

Kosmetiikkayhtiön tiedonannon mukaan yhtiö on ryhtynyt toimiin tapauksen selvittämiseksi. Yhtiö kertoo, että he tekevät laajaa testausta kaikista tuotteista, jotta ne olisivat mahdollisimman turvallisia.

CoverGirl on suositun Max Factor-kosmetiikkamerkin sisarbrändi. CoverGirl -merkkisiä tuotteita ei ole myynnissä Suomessa. 

Video: Katso näppärä kikka, jonka avulla huulipuna ei tartu lasiin.

0:20

Lähde: Refinery29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.