Mainos

Älä tuhlaa aikaasi vääriin liikkeisiin! Tästä syystä istumaannousut eivät saa vatsaasi litistymään

Personal trainer kehottaa unohtamaan tutun vatsalihasliikkeen ja keskittymään sen sijaan ruokailuun ja yleiseen voimaharjoitteluun. 

Monet meistä tekevät ahkerasti istumaannousuja ja vatsarutistuksia litteämmän vatsan toivossa. Julkisuuden henkilöitä treenauttavan personal trainerin Nicola Addisonin mukaan yksinään tehtyinä nämä vatsalihasliikkeet eivät kuitenkaan tuota toivottua lopputulosta. 

Addison haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että vatsalihasliikkeiden tekeminen ei auta vatsarasvaa katoamaan. Paikallinen rasvapoltto on hänen mukaansa ainoastaan myytti. 

– Anteeksi jos pilaan sen teiltä, mutta istumaannousut eivät auta saamaan litteää vatsaa. Ei ole väliä, kuinka vahvat vatsalihaksesi ovat, sillä jos ne ovat rasvakerroksen alla, et yksinkertaisesti koskaan näe niitä, nainen toteaa. 

Voimaa, lankutusta ja oikeaa ruokaa

Mutta mitä sitten kannattaa tehdä, jos näyttävät vatsalihakset siintävät haaveissa? 

Addisonin kaava

 • Mitä painavampaa nostat = sitä enemmän lihakset työskentelevät
 • Mitä enemmän lihakset työskentelevät = sitä enemmän voimaa
 • Mitä enemmän voimaa = lihakset kasvavat
 • Mitä enemmän lihakset kasvavat = vähemmän rasvaa kehossa, enemmän kaloreita palaa

Addisonin ensimmäinen neuvo on oppia rakastamaan painoja. Voimaharjoittelu polttaa kaloreita, mutta mikä tärkeintä, se vahvistaa lihaksiasi. Vahvat lihakset polttavat kaloreita ja pitävät aineenvaihdunnan käynnissä myös treenin jälkeen.

Lisäksi on todistettu, että säännöllinen voimaharjoittelu voi kiihdyttää perusaineenvaihduntaa jopa 15 prosentilla. Addison suositteleekin yhdistelmätreenejä, joissa useampi lihasryhmä joutuu töihin yhtä aikaa.

Vatsalihasliikkeiksi nainen suosittelee vatsarutistusten sijaan koko keskivartaloa, mutta erityisesti poikittaista vatsalihasta harjoittavaa lankkua.

Pelkän liikunnan lisäksi totuus on, että vatsalihakset tehdään keittiössä. Yksikään treeni ei tuota tuloksia, jos ruokavalio on pielessä. Addison kehottaakin karsimaan ruokavaliosta sokerin, suolan, rasvan ja prosessoidut ruoat, ja keskittymään nauttimaan laadukasta ja terveellistä ruokaa.

Tässä treenissä useampi lihas joutuu töihin yhtä aikaa.

0:45

Lähde: Dailymail 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.