"Älä nyt jumalauta!" Kärppien kultakypärän elehdintä sai HPK-luotsin kiehumaan – sivalsi tylysti tuomareita

Kärppien Teemu Turunen kaadetaan, HPK:n vaihtopenkki käy kuumana 0:50
Video: Kärppien Teemu Turunen kaadetaan, HPK:n vaihtopenkki käy kuumana

HPK pesi kasvonsa Oulun jäähallin lauantaisaunassa edellisillan rökäletappion jälkeen, mutta tuloksena oli toinen perättäinen tappio Kärpille, tällä kertaa luvuin 0–2.

Voittomaalin iski kolmannessa erässä Joose Antonen Kärppien pelatessa ylivoimaa. Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Teemu Turusen kanssa kamppaillut Juho Järvelä sai heppoisen rangaistuksen kiinnipitämisestä.

Samaan aikaan kun tuomarit osoittivat Järvelälle jäähyä, Raksilan hallin tehostemikkeihin tallentui voimakas ”älä nyt jumalauta” -huuto.

– Viimeinen jäähy mistä kaveri ratkaisi pelin… se oli taitavan miehen hyvä myynti, missä vietiin kahta henkilöä kaukalossa 5–0, HPK:n valmentaja Matias "Maso" Lehtonen tylytti, viitaten Turusen kaatumiseen.

Video kyseisestä tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

– Olihan meilläkin paikkamme ratkaista. Jos et yhtään maalia tee, niin silloin et ansaitse pisteitä.

Myös Marko Anttilan tyhjiin tekemä 2–0-maali aiheutti parranpärinää HPK-leirissä, mutta pelin jälkeisissä tuomaripalavereissa selvisi, ettei tilanne ollut loppujen lopuksi paitsio, vaikka se sellaiselta saattoi näyttääkin.

HPK on tehnyt viimeiseen neljään peliin vain kaksi maalia, ja joukkueen hyvä tuloskunto on kääntynyt laskuun.

Joukkuetta rasittaa ykköspuolustajien Petteri Nikkilän ja Juuso Hietasen poissaolo. Lehtosen mukaan tähtipuolustajat ovat sivussa ”joitain viikkoja”.

Kärpät ja HPK kohtasivat Oulussa kahtena perättäisenä iltana, ja uskomatonta kyllä, joukkueet pelaavat myös seuraavassa pelissään toisiaan vastaan. Keskiviikkona pelipaikkana on Hämeenlinna.

Maalikooste: Kärpät - HPK 3:49
Maalikooste: Kärpät - HPK

Lue myös:

    Uusimmat