Älä anna pahalle mielelle valtaa! Muista nämä asiat synkällä hetkellä

Kun menee huonosti, muista nämä asiat.

The Mind Unleashed listasi asiat, jotka kannattaa muistaa vaikealla hetkellä.

Et ole yksin

Epätoivon hetkellä elämä tuntuu helposti yksinäiseltä. Et kuitenkaan ole yksin. Maailmassa on ihmisiä, jotka haluavat auttaa sinua. He rakastavat sinua ja välittävät sinusta.

Ihminen ei ole sosiaalisimmillaan silloin, kun elämässä menee huonosti. Usein uskottelemme itsellemme, etteivät muut välitä, tai että he nauravat ja säälivät meitä, jos tunnustamme pahan olomme. Ajattele asiaa näin: nauraisitko sinä sukulaisellesi, joka kertoo sinulle voivansa huonosti? Osoittaisitko ystävääsi sormella, kun hän tunnustaa pahan olonsa?

Ota rohkeasti yhteyttä muihin. Sinun ei tarvitse välttämättä soittaa kellekään. Lähetä tekstari tai yksityisviesti Facebookissa.

Älä myöskään pelkää pyytää apua lääkäriltä tai ammattilaiselta: siinä ei ole mitään noloa, eivätkä he tuomitse sinua. Jos koet tulleesi tuomituksi, vika ei ole sinun. Kenties tarinaasi kuunnellut ihminen ei tiennyt, mitä sanoa, ja käyttäytyi siksi kuten käyttäytyi.

Tunteesi ohjaavat sinua

Kun tunnet pahaa oloa, haluat sen loppuvan. Tekisit mitä tahansa, ettei sinun tarvitsisi ajatella tilannettasi ja sitä, mikä siihen johti. Pahan olon hetkellä haluat tuntea olosi hyväksi, omaksi itseksesi, mutta omien tunteiden ja toimintatapojen ymmärtäminen on paras reitti pois pahasta olosta.

Jos tunnet surua, mieti, miksi näin on. Tunteesi ovat täällä kertomassa tarinaa elämästä ja siitä, mitä oikeasti haluat. Joskus tunteiden tukahduttaminen johtaa pahaan oloon, joka ei katoa, mikäli tukahdutat lisää tunteita.

Elämä ei ole helppoa muillekaan

Et kai vertaa omaa elämääsi muihin? Sinä tunnet oman kurjuutesi ja ankeat tunteesi. Koska et voi mennä muiden pään sisään, näet muista vain sen, minkä he sinulle näyttävät: silotellun, kiiltokuvamaisen elämän, jossa ei ole ongelmia.

Älä sorru uskomaan, että elämä on helppoa muille ja vaikeaa vain sinulle. Uhrina eläminen ei tee hyvää: kun alat nähdä kaikilla elämäsi osa-aleilla vaikeuksia ja ankeutta, suuntaat huomiosi ankeuteen ja autat näin itseäsi löytämään lisää viallisia asioita.

Jokainen kohtaa elämässään vaikeuksia ja hankaluuksia, joista muilla ei ole aavistustakaan. Saattaisit jopa olla kiitollinen omista ongelmistasi, jos vertaisit niitä jonkun toisen kohtaamiin vaikeuksiin.

Elämä ei ole kärsimyskilpailu, jossa katsotaan, kellä menee huonoimmin. Kyse on sinun elämästäsi ja siitä, miten voisit päästä hankalasta tilanteesta eteenpäin.

Sinun ei tarvitse olla täydellinen

Jos et saa verrata oman elämäsi kurjuutta muiden kurjuuteen, et myöskään saa verrata omaa onneasi muiden onneen.

Kun muut hehkuttavat onnistumisiaan ja tekemisiään, älä suotta tunne alemmuutta. Todellisuudessa kukaan ei ole koskaan valmis, eikä elämä missään vaiheessa muutu täydelliseksi ja virheettömäksi. Jokainen tekee virheitä: yksi toistaa samaa virhettä vuosia samalla, kun toinen tekee erilaisia virheitä jatkuvasti.

Kun teet virheen, opi siitä ja jatka sitten matkaa. Olet vain ihminen, ja virheet kuuluvat elämään. Muistele tätä sananlaskua: jos ihminen ei tee virheitä, se tarkoittaa, ettei hän ole tehnyt yhtään mitään.

Ole rehellinen itsellesi

Elämäsi on vaikeaa tällä hetkellä. Hyvä! Olet saanut ainutlaatuisen tilaisuuden muokata elämästäsi itsesi näköistä.

Miksi jouduit ankeaan tilanteeseen, jossa olet nyt? Miten voisit tämän kokemuksen ansiosta kasvaa ihmisenä?

Ihmiset katuvat kuolinvuoteellaan eniten sitä, etteivät eläneet kuten itse halusivat, vaan kuten kuin muut halusivat. Sinä et ole kuolinvuoteellasi – ehdit vielä tehdä, nähdä ja kokea paljon!

Nauru, kiitollisuus ja hymy auttavat

Vaikka elämä olisi miten huonoa, jokaisesta päivästä voi löytää jotakin hyvää. Toisinaan saamme eteemme paljon kiitollisuudenaiheita; erityisen huonoina päivinä voimme olla kiitollisia siitä, että olemme ylipäätään elossa, tai että ainakin tämä huono päivä loppuu joskus.

Jos kiitollisuus tuntuu vieraalta, pidä kiitollisuuspäiväkirjaa: kirjoita joka päivä ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen.

Tutkimusten mukaan jo hymyn teeskenteleminen parantaa mielialaa! Myös nauraminen helpottaa.

Tässä siis piristävä kuvagalleria sinulle :)

Kuvagalleria 8 kuvaa - katso

Söpöjä eläimiä


 

Lue myös:

    Uusimmat