Ajopiirturista selviää, että Kuopion turmabussin vauhti oli kova ja matka pitkä – "Mitään tutkintalinjoja ei ole suljettu"

1:25

Viranomaiset päättivät Kuopion bussiturman onnettomuuspaikan tutkinnan eilen, mutta tutkinta on muuten vasta alkuvaiheessa.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kai Valonen kertoo, että jatkossa on luvassa useampia henkilöiden kuulemisia.

– Tänään ei selvinnyt mitään uutta, mutta ollaan saatu tutkinnan suuntaviivoja paljon parempaan muotoon, hän kertoo.

Poliisin tutkinnajohtajan mukaan esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä poliisi ole sulkenut mitään tutkintalinjaa liittyen onnettomuuden syihin.

Turma järkytti paikallisia. Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:48

Ajopiirturista etsitään vastauksia

Tarkoitus on muun muassa tutustua tarkemmin auton ajopiirturikiekon.

– Ajopiirturin vilkaisulla pystyttiin toteamaan, että oltiin lähempänä moottoritienopeuksia kuin risteysalueella normaalimpaa nopeutta, Valonen kertoo.

Ajopiirturikiekko on tarkoitettu ajo- ja lepoaikojen tutkintaan, ja myös ne aiotaan käydä läpi. Tiedossa jo on, että varhain aamulla liikkeelle lähteneen autokunnan päivä oli pitkä, ja matkan varrella oli pidetty useita pysähdyksiä.

– Ajoterveys sekä ajo- ja lepoaikakysymykset ovat mielenkiintoisia. Meillä on lähinnä se tieto, mitä kuljettaja on kertonut kuulemisessa, Valonen kertoo.

Kemin Liikenne Oy:stä kerrotaan MTV Uutisille, että linja-autolle oli tehty matkasuunnitelma, jossa oli mukana säädösten mukaiset lepotauot.

MTV Uutiset oli paikalla seuraamassa onnettomuuspaikan raivausta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:25

Viranomaisille kymmeniä viestejä

Piirturikiekosta pyritään myös selvittämään kuljettajan ajotapaa ja matkan etenemistä, josta tällä hetkellä on matkustajien kuulemisessa saatu erilaisia kertomuksia. Niiden koostamiset ovat Valosen mukaan yhä kesken.

Valonen kertoo, että kansalaiset ovat osoittaneet aktiivisuutta tapauksen selvittämisessä. Toiset kuljettajat ja muut henkilöt ovat lähettäneet viranomaisille asian tiimoilta kymmeniä viestejä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja