Äitiyttä täysillä? Lapsina jopa tuhansien eurojen arvoiset nuket!

Aidon näköiset nuket ja niiden hoitaminen kuuluvat olennaisena osana ilmiöön, joka leviää etenkin nuorten naisten keskuudessa. 

Nuori nainen kylvettää lastaan ja pesee häntä huolellisesti. Juuri kun nainen on saanut lapsen puhtaaksi, Jaylah-vauva päättää tehdä sen, minkä vauvat parhaiten osaavat – kakata.

Äiti Sabrina nauraa ja alkaa siivota sotkua. Tämä saattaa kuulostaa tavalliselta hetkeltä kenen tahansa äidin elämässä, paitsi että Sabrina ei ole äiti, eikä Jaylah ole vauva. Hän on nukke.

Nuket voivat maksaa jopa tuhansia euroja

Edellä kuvailtu tilanne on eräältä naisen julkaisemalta YouTube-videolta, joita hän julkaisee Littlexloves-kanavalla tuhansille seuraajilleen. Kyseessä on roolileikki, jonka osanottajat ovat pääasiassa nuoria naisia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Roolileikkiin osallistuvat henkilöt hankkivat itselleen Reborn-vauvaksi kutsutun erittäin aidon näköisen nuken, jotk voi maksaa jopa tuhansia euroja yksityiskohdista riippuen. Tämän jälkeen he hoitavat nukkejaan aivan kuten ketkä tahansa vastasyntyneen vanhemmat lapsiaan. 

Kyseessä ei ole vain YouTube-ilmiö, vaan kyseiselle roolileikille on perustettu niin blogeja kuin sosiaalisen median sivustojakin.

Asiantuntija varoittaa piilevästä vaarasta

Ulkopuolisen voi olla vaikea ymmärtää roolileikkiä ulkopuolelta. Kuka haluaisi käydä läpi vanhemmuuden mukanaan tuomia arkipäivän ongelmia? Psykologi Sasha Lynnin mukaan kyseinen roolileikki ei välttämättä ole sen kummempi harrastus kuin mikään muukaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– He, jotka eivät kärsi traumasta tai muista ongelmista, näkevät sen harrastuksena. Aivan kuten ihmiset suhtautuvat keskiaikaisiin roolipeleihin tai osallistuvat sarjakuvatapahtumiin, pukeutuvat lempihahmoihinsa tai pelaavat netissä hahmoilla, Lynn toteaa.

Psykologin mukaan harrastuksesta  kannattaa huolestua, jos se muuttuu pakkomielteeksi, tai siihen liittyy esimerkiksi jokin mielenterveydellinen ongelma.

Miten nykylapsilta sujuu käpylehmien teko? 


Lähde: Kidspot 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja