Äitienpäivämakuja

Sunnuntaina kohotetaan malja äidille. Monen äidin haaveena on, että saisi äitienpäivänä levätä ja tehdä itselleen mieluisia asioita. Yhdessäolo on varmasti mukavinta äitienpäivä ohjemaa, sen kruunaa lasten valmistama ateria. Tässä herkulliset äitienpäivävinkit.

Aamiaiselle



Hedelmäisen raikas kuningatarsmoothie on lempeä aamun aloitus. Sen jälkeen maistuukin jo kunnon kupillinen kahvia tai teetä ja perheen leipomat, vielä höyryävän lämpimät aamiaissarvet.

Kuningatarsmoothie

1 dl vadelmia
1 dl mustikoita
3 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
3 rkl juoksevaa hunajaa tai sokeria
0,5 dl kauraleseitä

Mittaa kaikki ainekset korkeahkoon kannuun. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna makujen tasaantua kylmässä 5-10 minuuttia ja tarjoile korkeista laseista.

Täytetyt sarvet


Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g margariinia tai voita
1 prk kermaviiliä
Täyte:
1 kananmuna
1 1/2 dl juustoraastetta
1 dl pieniä kinkkukuutioita tai hienonnettuja oliiveja tai ruskistettua sienisilppua
1 rkl hienonnettua basilikaa, persiljaa tai ruohosipulia ripaus mustapipuria
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
juustoraastetta
unikon- tai seesaminsiemeniä
1. Sekoita kuivat aineet, juustoraaste ja pehmeä rasva keskenään.
2. Lisää kermaviili ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna seistä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
3. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää joukkoon juustoraaste ja kinkkukuutiot. Mausta seos basilikasilpulla ja mustapippurilla.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinasta pyöreäksi levyksi halkaisijaltaan 30-35 cm, käytä kaulimisessa apuna jauhoja.
5. Jaa levy taikinapyörällä 6 osaan. Pane täytettä taikinakolmion leveämpään päähän ja kierrä rullalle.
6. Taivuta sarviksi pellille leivinpaperin päälle. Valmista toinen puoli taikinasta sarviksi samalla tavalla.
7. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja unikonsiemeniä.
8. Paista leivonnaisia 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.

Aterialle


Alkuun

Keväinen juustokeitto


1 kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1 l kanalientä
1 pkt sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
0,5 dl parmesaaniraastetta
Pinnalle:
Ruohosipulisilppua

1. Suikaloi kesäkurpitsa ja kuullota suikaleita öljyssä hetki. Kaada kanaliemi suikaleiden päälle ja keitä noin 5 minuuttia.
2. Ota keitto liedeltä ja soseuta se halutessasi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
3. Laita keitto takaisin liedelle ja liuota sulatejuusto keittoon tasaisesti. Sekoita vielä parmesaaniraaste joukkoon ja sekoita.
4. Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua juuri ennen tarjoamista.

Pääruoaksi

Aterian päätteeksi

Onnellista äitienpäivää!

Lue myös:

    Uusimmat