Muurahaiskeko ( 15 annosta )
Pohja: ( tarvitset 2 kpl )
- 3 kanamunaa
- 1,5 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
täyte:
- 3 dl vadelmahilloa
- 4 dl omenahilloa
päälle:
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- keltaista ja punaista marsipaania
- ruskeita nonparelleja
Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää seos taikinaan.. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista kypsäksi 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 minuuttia. Sirottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria. Kumoa torttulevy sen päälle. Irrota leivinpaperi kääretorttulevyn pohjasta. Irrottamista helpottaa, kun kastat siveltimen kylmään veteen ja sivelet paperia sillä. Paista myös toinen kääretorttupohja.
Leikkaa jäähtyneistä kääretorttulevyistä eri kokoisia pyörylöitä siten, että niiden halkaisija pienenee portaittain. Sekoita hillot keskenään. Kokoa keko aloittamalla suurimmasta pyörylästä. Sivele sille hilloa ja nosta päälle seuraava pyörylä. Sivele levylle hilloseosta ja jatka näin kunnes ylimpänä on pienin pyörylä. Vatkaa kerma ja sekoita siihen kaakaojauhe, tuorejuusto ja sokeri. Peitä keko seoksella.
Muotoile kahdesta erivärisestä marsipaanista nalle. Kasta nallen alapinta suolassa, jotta se kestää pidempään napakkana. Ripottele kakun päälle nonparelleja juuri ennen tarjoilua ja nosta nalle keon huipulle.
Resepti: Sirpa Talka