Äitien vaiettu häpeä: Raskausarvet estävät rannalle menon

Kanadalaisäidin kirjoitus raskausarpien aiheuttamasta pilkasta uimarannalla kuohutti viime viikolla sosiaalisessa mediassa. Osallistu kyselyymme ja kerro, häiritsevätkö raskausarvet tai muut ulkonäköön liittyvät asiat omaa rantalomailuasi.

Etenkin kesäisin useimmat meistä suuntaavat rannalle helteiden aikana. Osa äideistä kuitenkin valitettavasti jättäytyy tästä ilosta raskausarpien tai raskaudesta aiheutuneen ihon venymisen vuoksi.

Joidenkin mielestä raskausarpien esittely ei nähtävästi kuulu hiekkarannoille, sillä esimerkiksi 33-vuotias viiden lapsen äiti joutui kolmen nuoren henkilön pilkattavaksi ottaessaan aurinkoa bikineissä. 

Tanis Jex-Blake otti asiakseen kirjoittaa tapauksesta Facebook-sivustollaan ja on saanut runsaasti kehuja asian esiin ottamisesta. 

– Anteeksi, että ensimmäinen yritykseni ottaa aurinkoa bikineissä 13 vuoteen ällötti teitä niin paljon. Anteeksi, että vatsani ei ole litteä ja tiukka. Anteeksi, että vatsassani on raskausarpia. En kuitenkaan ole pahoillani siitä, että kehoni on pitänyt huolta, ruokkinut, suojellut ja synnyttänyt VIISI ihanaa, tervettä ja fiksua ihmistä, Tanis Jex-Blake kirjoittaa Facebook-sivustollaan. 

– Tunnen jo valmiiksi surua teidän tulevia puolisoita kohtaan, jotka synnyttävät lapsenne ja keiden vartalo muuttuu raskauden aikana mielestänne ”ällöttäväksi”, hän jatkaa.

Tämän kyseisen tapahtuman seurauksena sosiaalisessa mediassa syntyi runsaasti keskustelua muun muassa käytöstapoihin ja raskausarpiin liittyen. Millaisia ajatuksia raskausarvet herättävät?

Osittaiset lähteet: The Blaze

Lue myös:

    Uusimmat