Mainos

Äiti ottaa itsestään joka päivä vessaselfien – tärkeästä syystä

Erilaiset suklaa- ja kosmetiikkakalenterit kalpenevat tämän äidin joulukalenterin rinnalla. Seitsemänvuotiaiden kaksosten äiti on nimittäin päättänyt ottaa itsestään joulukuussa 24 vessaselfietä murtaakseen stigmaa, joka vessakäyttäytymisen ympärillä vallitsee.

Joka päivä aina jouluaattoon asti itsestään kuvan julkaiseva Sarah Brisdion toivoo ihmisten ymmärtävän, kuinka paljon vastoinkäymisiä osa ihmisistä joutuu kohtaamaan päivittäin niinkin yksinkertaisen asian kuin vessassa käymisen kanssa.

– Meidän kaikkien täytyy pissata. Se ei ole mitään, mitä pitäisi hävetä. Osa ihmisistä vain tarvitsee hieman enemmän apua kuin toiset, äiti lisää.

Idea tämän astetta erikoisemman kalenteriin syntyi kaikista niistä vastoinkäymisistä, joita Sarah ja hänen pyörätuolilla kulkeva poikansa ovat joutuneet viime vuosina kokemaan.

– Me emme puhu vessoista tai siitä, mitä teemme niissä. Haluan yrittää murtaa hieman noita muureja, 37-vuotias nainen toteaa.

Miltä sinusta tuntuisi maata julkisen vessan lattialla? 

Äiti kertoo, että usein hänen ainoa vaihtoehtonsa on ollut vaihtaa vammasta kärsivä poikansa kuiviin vessan lattialla, mikä äidin mukaan on kammottavaa, epähygieenistä ja vaarallista. Kerran invavessojen likaisuus johti peräti siihen, että äiti joutui vaihtamaan kouluikäisen poikansa vaipan auton takakontissa.

– Hän tiesi, että valinnanvaraa ei ollut, mutta silti se järkytti häntä todella. Hän oli hyvin tietoinen ihmisten katseista ja todella kiusaantunut. Sydämeni särkyi nähtyäni, kuinka paljon se poikaani häiritsi, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sarah haluaa ihmisten tiedostavan, että hyvin moni ihminen ei pysty käyttämään tavallisia vessoja. Tämän vuoksi hän toivookin invavessoihin enemmän tilaa ja kunnollisia laitteita. Kunnollisten wc-tilojen puuttuminen on estänyt perheeltä monet elokuva-, teatteri-, ravintola- ja kauppareissut.

– Vain siksi, että se ei ole hohdokasta, ei tarkoita sitä, etteikö se asaitsisi huomiota. Seuraavalla vessareissulla toivon ihmisten kuvittelevan, miltä heitä tuntuisi, jos heidän tai heidän lastensa täytyisi maata vessan lattialla, Sarah toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti haluaa kuitenkin muistuttaa, että tällä hänen joulukalenterillaan ei ole mitään tekemistä niiden tunteiden kanssa, joita hänen poikansa joutuu käymään läpi maatessaan muiden ihmisten virtsassa.

– Minun on helppo ottaa kuvia. Poikani ei ole helppo elää syrjittynä, äiti toteaa.

***

1:17

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.