Äiti ikävöi kuollutta poikaansa – hankki lapsia tämän siemennesteen avulla

Sureva intialaisäiti hankki lapsia kuolleen poikansa spermalla.

Intialainen äiti saa nyt pidellä sylissään kaksosia, jotka on siitetty tämän kuolleen pojan spermalla. Rajashree Patil, 49, suri kovasti poikaansa, joka menehtyi aivokasvaimen takia. Äiti päätti, että hän halusi synnyttää poikansa uudelleen.

Syöpää sairastaneelta pojalta Prathameshilta oltiin otettu talteen siemennestettä ennen kemoterapian ja sädehoidon aloittamista. Naimaton poika oli antanut äidilleen ja sisarelleen luvan käyttää spermaa hänen kuolemansa jälkeen.

Äiti halusi, että pojan sperma siitettäisiin häneen keinotekoisesti. Lääkärit kuitenkin kertoivat, että Rajashreen piti etsiä sijaissynnyttäjä, sillä keinohedelmöitystä ei voitu toteuttaa. Rajashree oli ylittänyt jo vaihdevuodet.

Äiti ei luovuttanut, ja lopulta hän löysi 35-vuotiaan sukulaisnaisen, joka suostui toimimaan sijaissynnyttäjänä. Pojan spermaa käytettiin hedelmöittämään munasolu, joka saatiin tuntemattomalta luovuttajalta, jolla ei ollut sukulaissuhdetta.

Kaksoset syntyivät

Sijaissynnyttäjä sai terveet kaksoset, tytön ja pojan. Rajashree kertoo nimenneensä vastasyntyneen pojan kuolleen poikansa mukaan Prathameshiksi ja vastasyntyneen tytön tyttärensä Prishan mukaan.

Äiti aikoo kasvattaa lapsensa, jotka teknisesti ovat myös hänen lapsenlapsiaan, itse Punessa Länsi-Intiassa. Hän toimii työkseen opettajana.

– Kannoin poikani sielua mukanani ja etsin kehoa, johon voisin hengittää sen, Rajashree kertoo.

– Siemennesteen saaminen ei ollut helppoa ja kohtasimme monia esteitä. Raha ja aika olivat vakavia ongelmia, mutta nyt kannan vastuuni näistä vastasyntyneistä. Olen nyt heidän äitinsä.

Äidin ja pojan kerrotaan olleen hyvin läheisiä. Poika Prathamesh opiskeli Saksassa insinööriksi, ja siellä aivokasvain diagnosoitiin ensi kerran. Ensimmäisiin hoitoihin Prathamesh meni jo vuonna 2013, mutta helmikuussa 2016 syöpä uusiutui. Seitsemän kuukautta myöhemmin poika nukkui pois.

***

6:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja