Air Finland konkurssiin – tuhat asiakasta lomakohteissa

Lentoyhtiö Air Finland on lopettanut toimintansa ja jättää konkurssihakemuksen. Kaikki lennot on peruttu tästä päivästä lähtien.

Yhtiöllä on lomakohteissa noin tuhat asiakasta. Asiakkaiden kotiinpaluu järjestetään yhteistyössä Kuluttajaviraston kanssa.

Air Finlandin toimitusjohtaja Mika Heleniuksen mukaan polttoaineen korkea hinta, kova kilpailutilanne ja markkinoiden ylikapasiteetti osoittautuivat Air Finlandille liian raskaiksi.

– Tässä haastavassa tilanteessa emme onnistuneet hankkimaan lisärahoitusta ja joudumme nyt lopettamaan toimintamme. Olemme syvästi pahoillamme asiakkaillemme tästä aiheutuvasta harmista, Helenius pahoitteli.

Air Finland on lentänyt lomakohteisiin, kuten Alicanteen, Malagaan, Antalyaan, Madeiraan, Kreetalle, Rodokseen, Dubaihin, Las Palmasiin ja Teneriffalle.

Air Finlandin omistajia ovat sijoitusyhtiö Berling Capital sekä suomalaisia yksityishenkilöitä. Yhtiö on tuottanut ja myynyt myös valmismatkoja nimellä Air Finland Holidays.

Yhtiö aloitti lentotoiminnan huhtikuussa 2003. Kotisivuillaan yhtiö kertoo, että vuodesta 2005 sillä on ollut matkustajia noin 400 000 vuodessa.

(MTV3 - STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja