Ainakin kolme kuollut ja kolme kateissa Espanjan rankkasateissa

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kolme on kateissa Espanjaa viikonloppuna piiskanneiden rankkasateiden jäljiltä, kertovat viranomaiset.

Vettä tuli taivaan täydeltä liki koko maassa, ja pahin tilanne oli Cadizin, Tarragonan ja Castellon rannikkomaakunnissa, kerto valtiollinen Aemet-sääpalvelu.

Myrskyn kolme kuolonuhria löydettiin Toledon maakunnasta Madridin läheltä. Yhteensä kolmen ihmisen kerrotaan olevan kateissa Toledon ympäristössä.

Pääkaupunki Madridin länsipuolella sijaitsevassa Aldea del Fresnossa tulvat veivät mukanaan useita siltoja ja pysäköityjä autoja.

Madridissa metrolinjoja on jouduttu tänään sulkemaan yöllisten sateiden aiheuttamien tulvien takia, ja myös junaraiteita on suljettu.

Madridin asukkaita varoitettiin hälytystekstiviestillä

Eilen Madridin alueen asukkaat saivat viranomaisilta hätätekstiviestin erikoisäänihälytyksellä. Viestissä heitä kehotettiin olemaan nousematta ajoneuvoihinsa ja pysyttelemään kotona. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun viranomaiset käyttivät tätä matkapuhelinhälytysjärjestelmää.

Monia teattereita suljettiin, ja eilen pelattu Atletico Madridin ja Sevillan välinen jalkapallo-ottelu keskeytettiin.

Eilen suljetut luotijunayhteydet Madridin ja Andalusian lounaisalueen ja Valencian itärannikon välillä avattiin uudelleen tänään. Junat kuitenkin kulkivat joissakin osissa hitaammin, kertoi rautatieyhtiö Renfe.

Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos on tehnyt sään ääri-ilmiöistä, kuten rankkasateista ja tulvista, aiempaa voimakkaampia.

Juttua päivitetty 4.9.2023 klo 21.35: Päivitetty uhrilukua.

Lue myös:

    Uusimmat