Mainos

Aikoo imettää lastaan 8-vuotiaaksi – äiti perusti imetysvideoilleen oman YouTube-tilin

Neljävuotiaan tytön äiti haluaisi elää maailmassa, jossa vähän vanhemmankin lapsen imettämistä pidettäisiin normaalina. 

Sophie Rose on 4-vuotiaan tytön äiti, ja myös aktiivinen imetyksen puolesta puhuja. Nykyisin Thaimaassa asuvan yhdysvaltalaisäidin tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta vanhempien lasten imettämisestä.

Päästäkseen tavoitteeseensa nainen perusti YouTube-kanavan, johon hän lisää lähes päivittäin videoita oman neljävuotiaan Shaye-tyttärensä imettämisestä. Videoiden avulla äiti haluaa ihmisten tottuvan näkyyn vanhemman lapsen imettämisestä.

Yli 2-vuotiaan lapsen imettämisestä ei hyötyä

Rose kertoo, että aikoo jatkaa tyttärensä imettämistä vielä seuraavat neljä vuotta, eli siihen asti kunnes lapsi on kahdeksanvuotias. Hänen mukaansa imettäminen on luonnollinen asia, eikä äitien tulisi pelätä lastensa imettämistä.

– On olemassa paljon keskustelua ja kiistaa vanhempien lasten imetyksen ympärillä. Haluan vain näyttää sitä, näyttää sitä ja näyttää sitä, äiti kertoo videoidensa tavoitteesta.

Äiti toivoo, että rehelliset videot innostaisivat toisia äitejä murtamaan tabuja ja tuntemaan olonsa itsevarmaksi imettäessä.

– Haluaisin elää maailmassa, jossa äitien ei tarvitsisi tuntea häpeää julkisesta imetyksestä, ja jossa ei olisi negatiivisia kommentteja, tunteita tai pelkoa, ajankohtaisohjelma This Morningissa vieraillut äiti toteaa.

Samassa ohjelmassa vieraillut lääkäri kritisoi vanhemman lapsen imettämiseen liitettyjä ravitsemuksellisia väitteitä.

– Kaksivuotiaan tai sitä vanhemman lapsen imettämisestä ei ole lapselle ravitsemuksellista hyötyä, mutta ei tuskin mitään haittakaan.

Yhteiskunta kuitenkin odottaa, että lapset pystyisivät syömään itsenäisesti kouluikäiseksi tultuaan. 

Video: Hyksin imetyskoordinaattori Johanna Koivisto paljastaa, miksi imettäminen puhuttaa vuodesta toiseen. 

0:55

Lähde: Goodtoknow 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.