Äidille oli vaikeaa nähdä Myyrmannin räjähdyksessä kuollut Kasper, 23, ruumishuoneella – "Lauloin hänelle Oravan laulua, mutten muista siitä yhtään mitään"

Äidille oli vaikeaa nähdä Myyrmannin räjähdyksessä kuollut Kasper, 23, ruumishuoneella vainajana  –"Lauloin hänelle Oravan laulua, mutten muista siitä yhtään mitään" 1:50
Katso videolta, mitä poikansa Myyrmannin räjähdyksessä menettänyt äiti kertoo tapahtumista.

Myyrmannin kauppakeskuksen tuhoisasta pommi-iskusta tulee ensi tiistaina kuluneeksi 20 vuotta. Vantaalainen 23-vuotias Kasper Hansson kuoli räjähdyspaikalle ilman minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä. Nuorukaisen vartalo suojasi hänen tyttöystäväänsä, joka loukkaantui vakavasti.

– Oonhan mä sen kuolinsyyn katsonut kuolinsyytodistuksesta. Hauleja oli mennyt sydämeen. Että se oli aika nopeasti sitten tapahtunut, poikansa Myyrmannin räjähdyksessä traagisesti menettänyt Aino-Inkeri Hansson kuvailee.

Perhe odotti tuntien ajan tietoa siitä, miten kauppakeskuksessa räjähdyshetkellä olleen Kasperin oli käynyt. Aino-Inkeri Hansson yritti kerta toisensa jälkeen soittaa Kasperille ja sitten myös sairaalaan.

Lopulta selvisi, että Kasper oli kuollut.

Käynti ruumishuoneella oli vaikeaa

Vain kaksi päivää tapahtumasta perhe sai kutsun oikeuslääketieteenlaitokselle Ruskeasuolle katsomaan vainajaa.

Hanssonin puoliso tuli mukaan, muttei halunnut nähdä poikaansa kuolleena. Äidin tueksi kellariin tuli hänen veljentyttärensä.

– Siellä kynttilä paloi päädyssä ja lakana oli vedetty Kasperin kaulaan saakka. Kasperin kasvot olivat hyvin seesteiset ja vaalea tukka. Se oli hirveän vaikea paikka.

Aino-Inkeri Hansson oli ruumishuoneella käydessään edelleen sokissa. Hänellä ei ole juurikaan muistikuvia hetkistä, jotka hän vietti kuolleen poikansa vierellä.

Oravan laulu itkettää yhä

Veljentytär jätti surevan äidin joksikin aikaa kahden poikansa kanssa.

– Hän on kertonut jälkeenpäin, että minä lauloin siellä Aleksis Kiven Oravan laulua. En muista siitä yhtään mitään, Hansson kertoo.

Hän ei tiedä, mistä laulu nousi tuolloin hänen mieleensä. Yhä edelleen Oravan laulun kuuleminen alkaa itkettää Hanssonia.

– Mutta olin kuitenkin hyvilläni, että menin katsomaan Kasperia, koska kyllä se oli kuitenkin jotenkin levollinen tilanne, hän sanoo MTV Uutisten haastattelussa, joka näytetään kokonaisuudessaan Myyrmannin räjähdystä koskevassa erikoislähetyksessä tiistaina.

Kotitekoisen, tuhansilla hauleilla ja teränauloilla vuoratun pommin oli rakentanut 19-vuotias kemianopiskelija Petri Gerdt, joka kuoli myös itse räjähdyksessä.

MTV Uutiset Live näyttää erikoislähetyksen Myyrmannin räjähdyksestä tiistaina 11.10.2022 kello 12. Lähetystä voit katsoa MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat