Mainos

Myyrmannin räjähdys varmistui pommiksi

Sisäministeri Itälä on varmistanut, että Myyrmannin räjähdyksen aiheutti pommi. Pääministeri Lipponen kertoo, että rikoksen tutkimuksiin ohjataan kaikki viranomaisresurssit.

Sisäministeri Ville Itälä vahvisti aamulla, että Myyrmannin räjähdyksessä oli kyse pommista. Toistaiseksi ei ole tarkempia tietoja pommin asettajasta tai teon motiiveista.

Ylikomisario Jari Liukku sanoi aamulla sisäministeriön tiedotustilaisuudessa, että yksi räjähdyksessä surmansa saaneista oli edelleen tunnistamatta. Tapahtumapaikalla tehdyistä teknisistä tutkimuksista sekä uhrien hoitoon liittyvistä toimista tehtyjen päätelmien mukaan on hänen mukaansa on syytä epäillä rikosta. Yksityiskohtia Liukku ei paljastanut.

Pommi räjähti ostoskeskuksen lattiatasolla aulassa, jossa usein järjestetään yleisötilaisuuksia. Paikalla oli juuri päättynyt lasten viihdytystilaisuus, joka oli kerännyt runsaasti väkeä.

Myyrmannin kauppakeskuksen räjähdyksessä Vantaalla kuolleiden määrä nousi varhain aamulla seitsemään, kun räjähdyksessä loukkaantunut 37-vuotias nainen menehtyi vammoihinsa. Ainakin yksi seitsemästä kuolleesta on lapsi.

Kuolleista viisi sai heti surmansa ja kaksi menehtyi sairaalassa tai sinne tuotaessa. Sairaalassa olevista vakavasti loukkaantuneista kenenkään tila ei ole enää akuutin kriittinen.

Kaikkiaan pääkaupunkiseudun sairaaloissa on hoidettu 63 ihmistä. Sairaalahoidossa oli harvinaisen monta lasta. Loukkaantuneista myös nuorten aikuisten määrä oli merkittävä.

Tapauksen tutkintavastuu siirrettiin aamuyöstä Vantaan poliisilta keskusrikospoliisille. Tutkintaa johtaa nyt rikoskomisario Ari Soronen.

-Rikosta epäillään muun muassa siksi, että kauppakeskuksen rakenteissa ei itsessään ollut palavia nesteitä tai kaasuja, jotka voisivat aiheuttaa räjähdyksen, kertoi kenttäjohtaja Mikko Maunuksela Vantaan poliisista varhain lauantaina.

Sisäministeriön erityinen turvallisuusasiain johtoryhmä kokoontui pohtimaan asiaa heti lauantaiaamuna. Koolla ovat sisäministeri Ville Itälän lisäksi mm. poliisiylijohtaja Reijo Naulapää, keskusrikospoliisin päällikkkö Rauno Ranta, suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala, pelastusylijohtaja Pentti Partanen ja rajavartiolaitoksen päällikkö Hannu Ahonen.

Poliisilla ei varhain aamulla ollut tietoa räjähdyksen motiivista. Maunukselan mukaan poliisi ei saanut ennen tapahtumaa minkäänlaisia uhkausviestejä eikä mikään taho ole ilmoittautunut rikoksen tekijäksi.

Tutkinta jatkuu koko viikonlopun. Yöllä paikalla oli kymmenkunta rikostutkijaa. Myyrmannin kauppakeskus avataan yleisölle aikaisintaan alkuviikosta. Kaikki sairaalassa olevat potilaat oli aamuyöllä saatu tunnistettua.
Keskusrikospoliisin mukaan Myyrmannissa olleet viisi ruumista siirrettiin aamulla pois kauppakeskuksen tiloista.

Myyrmanni jättimäinen ostoskeskus

Jättimäinen ostoskeskus Myyrmanni on pinta-alaltaan noin kymmenen hehtaarin kokoinen. Siellä on yhteensä 130 kauppaa.

Kauppakeskus sijaitsee Vantaan Myyrmäessä, Hämeenlinnan- ja Vihdintien, sekä Kehä I:n ja Kehä III:n välissä Iskoskujalla.

(MTV3-STT)


Pääministeri Paavo Lipponen pitää tapahtunutta terroritekona. Hänen mielestään yleistä valmiustilaa on Suomessa syytä nostaa.

Kuva-aineistoa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.