Mainos

Myyrmannin pommissa 6000 haulia

Keskusrikospoliisin mukaan Petri Gerdtin haulipommissa oli kaikkiaan noin 6000 pientä haulia. Osa oli teräs-, osa kuparipäällysteisiä.

Krp:n mukaan Gerdt oli hankkinut haulit Tikkurilan Hong Kong-liikkeestä. Näitä 4.5 millimetrin hauleja oli myytävänä siellä tänäänkin. 500 haulin pakkaus maksoi 3,90 euroa.

Muutoin pommin koostumus on vielä epäselvä. Poliisia kiinnostaa tietysti pommin laukaisumekanismi, koska sen perusteella voi päätellä oliko Gerdt tarkoitus itse lähteä paikalta vai tehdä itsemurha.

Työläs seulontatyö on vasta alkamassa, rikoslaboratorion päällikkö Kimmo Himberg totesi. - Paikalta on kerätty 70 muuttolaatikollista tavaraa. Se on viikkojen työ.

Teon motiivista ei ole rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan selvinnyt mitään uutta. Apulaispäällikkö Jari Liukku sanoi eilen, ettei teon syy välttämättä selviä koskaan. Pommi oli kuitenkin rakennettu niin, että tarkoitus oli aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa.

Myyrmanni auki 2-3 viikon päästä


Myyrmannin kauppakeskuksen toimitusjohtaja Antti Uski arvioi, että kauppakeskus avataan taas yleisölle kahden- kolmen viikon päästä.

Tänään kauppakeskuksessa olivat korjaustyöt menossa. Pommin jälkiä näkyi vielä muun muassa rikkinäisinä ikkunoina ja repsottavina kattopaneeleina. Vaikka lattia oli harjattu useaan otteeseen, lasin siruja oli vielä nurkissa paljon. Pommin räjähdyspaikalle pystytettiin aamupäivällä korjaustelineitä. Vieresessä City Marketissa harjattiin lattioita.

Vauriot näyttivät rajoittuvan pitkälti kauppakeskuksen sylinterin muotoiselle keskusaukiolle. Painevaikutus oli rikkonut sylinterin yläikkunat. Monissa pylväissä näkyi useita hauliniskemiä. Rakenteet eivät kuitenkaan vaurioituneet.

- Korjauskustannukset ovat yhdestä kahteen miljoonaa euroa, Uski arvioi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.