Ahventa Jussin herkuksi 11.4.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja , Sydänliiton puheenjohtaja Jussi Huttunen kertomassa ravitsemuksen, liikunnan ja hyvän olon merkityksestä sydämelle.
Sydänterveys on tärkeää myös lapsille, sillä rasvakertymiä on jo leikki-ikäisten verisuonissa ja suomalaislasten kolesteroliarvot ovat maailman korkeimpia. Lapsena opitut oikeat ruokailutavat säilyvät läpi elämän.

500-600 g ahvenfileitä
2 tl öljyä
pippuria, ripaus suolaa
hienonnettua tilliä
(sitruunalohkoja)

Paista ahvenfileet. Mausta. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita, papuja tai herneitä ja iso annos salaattia sekä ruisleipää. Jälkiruoaksi maistuu esim. puolukka- tai viinimarjavispipuuro.

Lue myös:

    Uusimmat