Ahtisaari: Milosevicilla ja venäläisillä oli Kosovo-suunnitelma

Presidentti Martti Ahtisaari epäilee tänään julkistetussa kirjassaan, että Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic ja ainakin osa Venäjän poliittista ja sotilaallista johtoa harkitsi salaista operaatiota Kosovossa heti Naton pommitusten päätyttyä.

Tavoitteena oli lähettää jopa 10 000 venäläissotilasta Kosovon pohjoisosiin ja jakaa näin maakunta kahtia.

Ahtisaari sanoo, että Milosevic suostui rauhansuunnitelmaan helposti, koska hän valmisteli omaa operaatiotaan ja luotti Venäjän apuun Kosovossa. Ahtisaari kertoo näkemyksistään kirjassa "Tehtävä Belgradissa".

"En halunnut toiselle kaudelle"


Toisesta presidenttikaudesta Ahtisaari totesi, että hän olisi asettunut ehdolle vain pakkotilanteessa. Ahtisaari sanoo, että hän olisi ollut käytettävissä vai jos kukaan muu ei olisi asettunut ehdolle. Ahtisaari vastasi tänään kysymykseen toisesta kaudesta kirjansa esittelytilaisuudessa.

Ahtisaaren entinen neuvonantaja Alpo Rusi on aiemmin väittänyt, että Ahtisaari olisi harkinnut ehdokkaaksi ryhtymistä, mutta SDP menetteli ehdokasettelussa tökerösti ja Ahtisaari luopui leikistä. Ahtisaari ei tänään halunnut kommentoida mitenkään Rusin väitteitä.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja