Ahlaislainen siikakeitto vie kielen mennessään

Porin jazzit ovat tältä kesältä onnellisesti ohitse. Huikeat kesäsäät ja onnistuneet ohjelmistot takasivat jazzkansan viihtymisen. Presidentti Tarja Halonen tempautui omalta osaltaan vauhdikkaaseen showmenoon James Brownin kanssa.

Festareilla ei kuljeta tyhjin vatsoin. Perinteiset makkarat ja savustetut muikut tekivät kauppansa. Tarjolla oli myös monien kaukaistenkin maiden herkkuja. Porin kaupunki tarjosi kutsuvieraille illalla kaupungintalossa monenmoista purtavaa buffetpöydistä. Jälkiruokana nautittiin mm. mansikoita ja kermavaahtoa.

Siikakeitto on porilaisten perinneruokaa. Itse pääsin lounaalla nautiskeleman erityisen maittavaa ahlaislaista keittoa, jota ehtoisat emännät tarjoilivat Tuulipuistossa. Ahlainen on aikoinaan ollut itsenäinen kunta, mutta kuuluu nykyisin Porin kaupunkiin. Kahvin kanssa oli kekseliäästi tarjolla tuulihattuja.

Ahlaislainen siikakeitto (neljälle)

1 kg perunoita 1/2-1 kilon siika vettä 1-2 sipulia 6-8 maustepippuria 2 laakerinlehteä vajaa 1 rkl karkeaa suolaa

Kalan pää ja ruodot keitetään noin 10 minuuttia suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä. Ruodot ja pää siivilöidään pois. Liemeen laitetaan perunat sekä mausteeksi sipulit. Lisätään kalanpalat ja keitetään miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Keittämisen aikana ei sekoiteta. Tilliä päälle. Keittoon lisätään nokare voita ennen tarjoilua.

STT-PIRKKO-LIISA SUMMA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja