Afganistalaisille tv-juontajille uusi kehotus: Vähentäkää meikkiä

Afganistalaiset tv-juontajanaiset elävät painostavaa aikaa. Tv-juontajien ulkonäköä halutaan kontrolloida kehotuksella, joka kieltää liian meikin käytön, huffingtonpost.co.uk-sivusto uutisoi.

Afganistanin hallitus on asettanut uuden suosituksen, jonka mukaan tv-juontajien tulisi vältää vahvaa meikkiä ja suojata päänsä lähetyksissä. Maassa on noin 120 tv-juontajaa.

– Kaikkien naispuolisten tv-juontajien täytyy välttää vahvaa meikkiä ja pitää päähuivia, ministeri Sayed Makhdoom Rahin kertoi Reutersille.

Ministerin vetoomus sai aikaan palauteryöpyn. Esimerkiksi journalistit ovat kritisoineet kehotusta siitä, että Talibanit yrittävät saavuttaa näin takaisin valtaa itselleen. Afganistanin ja Yhdysvaltojen viranomaiset ovat etsineet rauhanomaista ratkaisua islamilaisryhmän kanssa jo vuosikymmenen ajan, mutta rauhanneuvottelut ovat hyvin herkässä tilassa.

Afganistalaisnaisten asema on parantunut sitten vuoden 2001, kun Talebanit syöstiin vallasta. Vaikka naisten asema on parantunut koulutuksen, äänestämisen ja työssäkäynnin osalta, naisten asema ei ole vieläkään yksinkertainen. Naisten oikeuksien on pelätty heikentyvän ikään kuin kompromissina siitä, että länsimaat jättää Afganistanin taakseen.

Naisten asema oli Taleban-liikkeen aikaan erityisen huono. Naiset eivä saaneet käydä töissä kodin ulkopuolella, kasvojen paljastamisesta rankaistiin ruoskinnalla, eivätkä tytöt saaneet käydä koulua täytettyään 8 vuotta. Naiset eivät saaneet myöskään kulkea julkisilla paikoilla ilman aviomiestä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja