Mainos

Aarnion poika ei usko isänsä tehneen huumerikoksia

Veropetoksesta syytetty Jari Aarnion poika ei hyväksy näkemystä, jonka mukaan Porvoon-talon rakentamiseen käytetyt rahat olisivat peräisin huumekaupasta. Syyttäjä vaatii pojalle sakkorangaistusta.

Poikaa syytetään veropetoksesta, jonka avulla hän olisi välttänyt enintään 2800 euron lahjaverot. Häntä epäiltiin alun perin myös törkeästä rahanpesusta, mutta tämän osalta syytettä ei nostettu.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä esittää syytettä rekisterimerkintärikoksesta. Kyse olisi siitä, että poika rekisteröi kiinteistön itselleen, vaikka ei todellisuudessa ole sen omistaja.

Lisäksi syyttäjä vaatii, että kiinteistö rakennuksineen määrättäisiin menetettäväksi valtiolle. Syyttäjä katsoo, että talohankkeeseen käytetyt rahat ovat peräisin huumerikoksista. Pojan vastauksessa käräjäoikeudelle todetaan, että poika ei hyväksy syyttäjän näkemystä omakotitaloon käytettyjen rahojen alkuperästä.

Poika kiistää syyllistyneensä rikokseen ja ilmoittaa olevansa valmis kuultavaksi oikeudenkäynnissä.  

Ei lahja, vaan laina

Veropetossyytteessä on kyse siitä, että poika ei ole maksanut lahjaveroa hänen nimiinsä tammikuussa 2012 merkitystä kiinteistöstä. Kiinteistö ostettiin 35 000 eurolla. Poika oli tuolloin 18-vuotias.

Hän viittaa siihen, mitä hänen isänsä kertoi poliisikuulustelussa asiasta. Jari Aarnio oli selittänyt, että kiinteistön hankkimiseen tarkoitetut varat olivatkin laina häneltä pojalle.

– Minä maksan vuokraa siitä tontista sitten pojalle muutaman vuoden välein. Niillä rahoilla hän pystyy lyhentämään sitä lainaa, Jari Aarnio selitti.

Vaikeni aluksi, pidätettiin

Aarnion vaimo ja poika kutsuttiin kuulusteltaviksi ensimmäisen kerran kaksi päivää Aarnion kiinnioton jälkeen marraskuussa 2013. Poika ei ollut innokas yhteistyöhön poliisin kanssa.

– Käytän oikeutta olla vastaamatta esitettyyn kysymykseen, hän toisti läpi kuulustelun.

Tämän jälkeen tutkinnanjohtaja ilmoitti, että poika pidätetään. Myös Aarnion vaimo joutui pidätetyksi sen jälkeen, kun hän oli ensimmäisessä kuulustelussa kieltäytynyt vastaamasta yhteenkään kysymykseen.

Taustalla saattoi olla Aarnion alaisen yhteydenotto Aarnion vaimoon kuulusteluja edeltävänä iltana. Poliisin epäilyn mukaan alainen olisi edellisenä iltana käydyssa keskustelussa neuvonut ja ohjeistanut, miten kysymyksiin tulisi vastata niin, ettei rikoksia saataisi selvitettyä.

Myöhemmissä kuulusteluissa vaimo ja poika olivat puheliaampia.

"Vanhemmat päättivät"

Vankeudessa vietetyn yön jälkeen poika tuotiin kuulusteluun ja nyt hän puhui avoimemmin. Hän painotti sitä, että vanhemmat tekivät päätökset talohankkeeseen liittyen, vaikka hän itse allekirjoitti muun muassa rakennuslupahakemuksen.

Jari Aarnio puolestaan arveli kuulustelussa, että poika ei ollut varmaan ymmärtänyt lainajärjestelyä, kun asiasta oli keskusteltu. Ylipäätään Aarnio kuvaili pojan osuutta rakennusprojektista olemattomaksi.

– Hän on ehkä kaksi kertaa käynyt siellä. Hän ei ole ollut kiinnostunut koko projektista.

Aarnion poika pääsi lyhyen pidätyksen jälkeen vapaaksi. Vaimoa pidettiin tutkintavankeudessa kaksi viikkoa, minkä jälkeen hänet vapautettiin. Vaimoa ei syytetä rikoksista Aarnio-jutussa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.