Äärioikeiston partiot käännyttävät maahantulijoita pamppujen ja viidakkoveitsien kanssa Saksan ja Puolan rajalla – Saksa lisännyt valvontaa

Saksa lisää vartiointia Puolan vastaisella rajallaan. Asiasta kertoo sisäministeri Horst Seehofer Bild am Sonntag -lehdessä.

Hänen mukaansa 800 poliisia on jo lähetetty rajalle auttamaan Valko-Venäjältä Puolan kautta tulevien siirtolaisten valvonnassa.

Poliisi hajotti tänään noin 50 äärioikeistolaisen partion, joka oli lähtenyt rajalle käännyttämään maahantulijoita. Operaationsa aikana poliisi takavarikoi muun muassa pamppuja, pippurisumutetta ja viidakkoveitsen.

Valko-Venäjältä Puolan kautta laittomasti EU:hun tulevat ovat kiristäneet EU-maiden välejä. Saksan sisäministeriön mukaan jo lähes 6 000 ihmistä on saapunut maahan Puolasta ilman lupaa tänä vuonna.

EU on syyttänyt Valko-Venäjää siirtolaisten lennättämisestä Lähi-idästä ja Afrikasta Minskiin ja heidän lähettämisestä EU-rajoille kostona maata vastaan käynnistetyistä pakotteista.

EU ei hyväksy Valko-Venäjän hybridisodankäyntiä siirtolaisten avulla 1:58
EU ei hyväksy Valko-Venäjän hybridisodankäyntiä siirtolaisten avulla. Asia oli esillä huippukokouksessa kuluneella viikolla.


Lue myös:

    Uusimmat