Äänestä: Kuka puhuttaa eniten somessa? Suora tv-tentti kello 20

MTV:n vaalitenttisarja jatkuu tänä iltana ”kuumilla nimillä”, kun kahdeksan tunnettua ehdokasta eri puolueista kohtaa suorassa, kaksituntisessa lähetyksessä kello 20.


Studiossa kohtaavat Harry Hjallis Harkimo (kok), Jutta Urpilainen (sd), Matti Vanhanen (kesk), Sampo Terho (ps), Jani Toivola (vihr), Li Andersson (vas), Jufo Peltomaa (r) ja Sari Essayah (kd).

Katsojat voivat osallistua lähetykseen sosiaalisessa mediassa monella tapaa. Parhaita twiittejä näytetään ruudussa läpi lähetyksen - ruutuun voi päästä käyttämällä hashtagia #vaalit2015. 

Lisäksi illan tentissä on käynnissä Twitter-äänestys, johon pääsee mukaan kirjoittamalla twiittiinsä hashtagin sekä ehdokkaan sukunimen.

Ohjelman loppupuolella paljastetaan, kuka ehdokkaista on herättänyt eniten keskustelua sosiaalisessa mediassa puolesta tai vastaan. 

– Tähän lasketaan puoluejohtajantentin tapaan mukaan kaikki twiitit, eli keskustelun määrä ratkaisee tässä Twitter-äänestyksessä. Osumia lasketaan lähetyksen aikana, joten liian aikaisin ei kannata aloittaa, kertoo MTV:n sosiaalisen tv:n tuottaja Martti Lindholm.

Viime viikolla puheenjohtajatentissä pääministeri Alexander Stubb (kok) herätti eniten keskustelua, ja palkinnoksi hän sai haastaa haluamansa puoluejohtajan haluamastaan aiheesta kaksintaisteluun. Hän valitsi Juha Sipilän (kesk) ja EU-aiheet.

Tämän illan lähetyksessä panostetaan sosiaaliseen mediaan muutenkin aivan uudella tasolla. Studioon on kutsuttu kymmenkunta sosiaalisen median aktiivia, jotka kaikki raportoivat studion tapahtumista, myös kulissien takaisesta ja mainoskatkojen aikaisesta toiminnasta, omilla kanavillaan.

Mukana on kirjava joukko vloggaajia ja bloggaajia sekä viisi ElCrew-ohjelmasta tuttua heimopäällikköä, jotka pitävät keskustelua yllä mm. Twitterissä.

Lindholm rohkaisee kaikkia katsojia keskusteluun.

– Sosiaalisen media palveluiden, ja erityisesti Twitterin, kautta katsojat pystyvät olemaan reaaliaikasesti vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja tämä avaa myös kaksisuuntaisen vuorovaikutusväylän TV-ohjelman tekijöihin.

–Television katsominen on perinteisesti passiivista, mutta nyt viimeistään voisimme muuttua aktiivisiksi. Vaalit aiheuttavat mielipiteitä puolesta ja vastaan ja tämä kaikki rikastuttaa jokaisen tv-katsojan katsomiselämystä. Mitä enemmän ihmisten julkaisemia kommentteja saadaan nostettua ruutuun suorissa lähetyksissä, sitä parempi, Lindholm kuvailee. 

Myös MTV Uutisten toimittajat seuraavat vaalitenttien aikana keskustelua aktiivisesti ja raportoivat siitä myös somessa. 


 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja