Itse leivotun leivän tuoksua on mahdoton vastustaa. Hyvä näin, koska uunituoreet sämpylät maistuvat ehdottomasti parhaalta! Kokeile Arjan helppoja ja terveellisiä sämpyläreseptejä.
Porkkanasämpyläpuustit
25-30 kpl
50 g hiivaa
½ l piimää (tai tuoremehua)
1-2 tl mineraalisuolaa
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
noin 11 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
50 g pehmeää voita tai margariinia
Täyte:
1 rasia basilikalla maustettua tuorejuustoa
noin 3 porkkanaa raasteena
tuoretta basilikasilppua
Voiteluun:
H
unajavettä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.



