Aamiaismuffinit

Suolaiset muffinssit ovat vaihtelua aamiaissämpylöille, toki muffinit maistuvat illallakin herkullisilta teen kanssa. Mikäli kaikki aamiaismuffinit eivät tule syödyksi heti, pakasta osa ja sulata juuri ennen syömistä mikroaaltouunissa.

Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

noin 12 kpl:

1 tl hienonnettua mustapippuria

1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

(½ tl suolaa)

150 g savukinkkua tai meetvurstia

1 punasipuli

100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

1dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

200 g maitorahkaa (1 tlk)

1 dl maustamatonta jogurttia

1 tl soodaa

2 munaa

Ohjeet aamiaismuffinien tekoon:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15–25 min muffinien koosta riippuen.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy



Sutu Markkanen, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamiaismuffineita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012:

Lue myös:

    Uusimmat