Mainos

9.12. Vinkkejä kirjojen ystäville

Kirjalahjat kuuluvat jouluun, ja moni oikein pettyy jos pukin paketista ei tulekaan kirjaa. Tänään muutamia vinkkejä kirjojen ystäville.

Joulukalenteri suosittelee mm. seuraavia tietokirjoja:

 • Yksi kauneimmista kirjoista pitkään aikaan on Wenzel ja Katja Hagelstamin kirja ”Hetki Helsingissä”. Kirja on pienillä tarinoilla höystetty kuvakirja Helsingistä, eikä pelkästään kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä vaan myös lähiöistä, kaupungin pienistä yksityiskohdista ja arkisesta elämästä. Pääosassa kirjassa on oikeastaan kuvien valo, ja se, millaisen tunnelman valo luo. Ulkosuomalaiselle tai Helsingistä poismuuttaneelle tämä kirja aiheuttaa takuuvarmasti viiltävän koti-ikävän...
 • Jos olet usein ostanut isälle, vaarille tai enolle joululahjaksi jonkin sotaromaanin tai sotahistoriikin, niin nyt voit harkita seuraavaa: vuoden 2004 Tieto-Finlandia-voittajien uusin kirja ”Hävityksen historiaa” kertaa kansantajuisella tavalla koko Euroopan verisen historian aina muinaisista vandaaliheimoista ristiretkien ja hakkapeliittojen kautta Balkanin kriisiin. Kuulostaa kovin synkältä, mutta on itseasiassa varsin mielenkiintoinen opus.
 • Aivan oma kirjaryhmänsä ovat erilaiset huumorikirjat, joita on tänä syksynäkin ilmestynyt runsaasti. ”Kaikki jääkarhut ja 189 muuta kapakkafaktaa” on yksi hauskimmista.
 • Hieman samaan sarjaan äskeisen kanssa lukeutuu ”Kuka,missä, ensin?”-niminen teos, johon on kerätty liki 300 sivun verran triviaa ensimmäisestaä sydämensiirrosta, ensimmäisen supermarketin kautta ensimmäiseen saippuasarjaan. Kirjan runsas kuvitus aiheuttaa epäilemättä nostalgiaväristyksiä kaikissa ikäluokissa.
 • Ja suomalaisen huumorin lippulaivasta, Pahkasiasta, on ilmestynyt uusi kokoelma: Pahkasika vol 2. Tähän maisteri Frangenin koostamaan pläjäykseen on valittu mukaan Pahkasian historian kaikkien aikojen ikimuistoisimmat sarjakuvat, suosituimmat huumoripläjäykset ja surkuhupaisimmat artikkelit.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.