9.12. Parmesaanilohta ja punajuurikastiketta

Parmesaanilohi

  • 800 g merilohta
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Leikkaa lohi neljäksi lohiperhoseksi: Leikkaa lohi ensin neljään leveään palaan. Leikkaa sitten jokaisen keskelle viilto nahkaan asti mutta ei läpi. Taita perhoseksi. Mausta lohi suolalla ja pippurilla.

Paista perhosia pannulla öljyssä noin 2 minuuttia per puoli. Siirrä lohet uunivuokaan ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Kypsennä leikkeitä 180 asteisessa uunissa vielä noin 8 minuuttia.

Pinaattipaistos

  • 250 g pinaattia
  • 1 sipuli
  • 1 pussi pakasteherneitä
  • voita

Puhdista pinaateista lehtiruodit ja huuhtele ne hyvin. Suikaloi sipuli.

Lämmitä voi kattilassa ja lisää sinne tilkka vettä. Lisää sitten sipulit, pinaatti ja herneet. Kypsennä noin 3 minuuttia keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Punajuurikastike

  • 1 plo biotta punajuurimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 80 g kylmää voita paloina
  • suolaa
  • mustapippuria

Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja punajuurimehu. Keitä kunnes jäljellä on noin puolet.

Lisää kerma ja kiehauta.

Ota pois lämmöltä ja vispaa kylmät voinokareet kastikkeen joukkoon, voi käyttää sekoittamiseen myös sauvasekoitinta.

Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kastike saa olla melko juoksevaa, älä keitä sitä enää voin lisäämisen jälkeen.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat