81-vuotias puolusti kotiaan ampumalla ryöstäjää – nyt vanhusta epäillään tapon yrityksestä

2:05
Tilastojen perusteella asuntomurrot ovat yleistyneet, mutta niissä harvemmin vastaavia välikohtauksia tapahtuu.

Poliisi on saanut valmiiksi Hartolassa viime maaliskuussa tapahtuneen ryöstön esitutkinnan. Tapauksessa joukko nuoria miehiä osallistui rikoskokonaisuuteen, jossa hartolalaisen 81-vuotiaan miehen kotiin tunkeuduttiin ja sieltä vietiin väkivalloin ampuma-ase ja patruunoita. Uhri ampui yhtä ryöstäjistä hengenvaarallisesti rintaan.

Poliisi epäilee vuonna 1997 syntyneitä hartolalaista ja lahtelaista miestä omakotitalomurrosta. He saivat asunnosta mukaansa ampumisesta huolimatta aseen ja patruunoita. Poliisi epäilee heitä törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta. Miehet ovat vangittuina.

Tapauksessa epäillään myös vuosina 1999 ja 2000 syntyneitä hartolalaismiehiä. Nämä eivät ole epäiltynä ryöstöstä, koska eivät olleet talossa sisällä. Sen sijaan nuorempaa heistä epäillään törkeästä varkaudesta ja vanhempaa sen lisäksi ampuma-aserikoksesta.

Ryöstön yhteydessä hyökkääjää ampunutta 81-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä.

– Syyttäjä ja viime kädessä tuomioistuin ratkaisee, onko tilanteessa ollut käsillä vastuusta vapauttava hätävarjelutilanne, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Asiasta on määrä nostaa syyte kuun puolivälissä.

Tiedätkö mitä tehdä asuntomurron sattuessa? MTV Uutiset keräsi ohjeet poliisilta.

0:28

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.