80 turvapaikanhakijalle valituslupa: "Afganistanin olot ovat merkittävästi muuttuneet"

3:10
MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen palasi Afganistanista hiljattain – näin hän kuvailee maan ja kansalaisten nykytilaa

Korkein hallinto-oikeus on myöntänyt lähes 80 afganistanilaiselle turvapaikan hakijalle valitusluvan, kumonnut Maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset ja palauttanut asiat Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

– Afganistanissa olot ovat merkittävästi muuttuneet verrattuna siihen ajankohtaan, kun Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus olivat ratkaisseet asiat. Näin ollen turvapaikan hakijoiden hakemustensa tueksi esittämien seikkojen hyväksyttävyys ja merkitys heidän kansainvälisen suojelun tarpeeseensa on arvioitava ajantasaisen maatiedon perusteella kokonaan uudelleen. Maatiedon mukaan tilanne Afganistanissa ei ole vielä vakiintunut ja se on ennakoimaton, KHO linjaa.

KHO:n mukaan arviota kansainvälisen suojelun tarpeesta ei ole syytä tehdä ensin korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Siksi se palautti asian Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

Taleban palasi Afganistanissa valtaan aiemmin syksyllä ja aiheutti kansalaistensa joukkopaon maasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja