8 syytä, joiden vuoksi alamme vihata ihmisiä, kun vanhenemme

Sanotaan, että ihminen katkeroituu iän myötä. Listasimme syyt, joiden vuoksi moni alkaa vanhetessaan vihata ihmisiä.

Mistä tunnistaa manipuloinnin? Yllä oleva video kertoo!

1. Oletit, että ystävyys on ikuista, mutta se ei ollut

Elämä saattaa erottaa ystävykset ja kuljettaa heidät kauas toisistaan. Koulussa alkanut sydänystävyys voi päättyä siihen, ettei toinen koskaan soita tai näe vaivaa ystävyyden eteen.

– Kun aikaa kului ja vuodet vierivät, kun valmistuin koulusta oikeisiin töihin, kun kypsyin ja kasvoin, asiat muuttuivat. Jok'ikinen läheinen ystäväni häipyi. Jokainen, johon luotin, särki sydämeni. Sitten he lähtivät. Kaikki ne ystävyydet, joita ilman en uskonut voivani elää, loppuivat, Gigi Engle kuvailee Elite Daily -sivustolla.

2. Et halua enää yhtään "hyvää neuvoa"

Aiemmin koit häpeää ja toivoit, että kelpaisit. Kun sukulaiset neuvoivat sinua opiskelemaan kirjanpitäjäksi ja lopettamaan haihattelun, nielit kiukkusi. Myöhemmin et edes muista, miksi toimit näin! Nyt muiden "hyvää tarkoittavat" neuvot perheenne lapsiluvusta tai sinun urastasi kaikuvat kuuroille korville. Kaikki tuntuvat tietävän, miten sinun pitäisi elää ja olla. Et jaksa enää!

3. Tajuat yhtäkkiä, että ihmiset ovat tosi, tosi tylsiä

Oletko koskaan istunut illanvietossa miettien, mitä ihmettä teet siellä kaikkien näiden kuivien, valkoviinin eri laatuja tai sohvakankaiden moninaisia tyylejä analysoivien henkilöiden keskellä? Kun harkitset uutta lävistystä tai tatuointia, ja joku seurueessa toteaa "mutta sinähän olet jo 32", tajuat yllättäen, ettet halua uusia tuttavuuksia – ainakaan näistä tyypeistä.

4. Et jaksa draamaa, myrkyllisiä ystävyyksiä tai esittäjiä

Iän myötä into sietää epäaitoja, vaativia tai hankalia ihmisiä vähenee. Nuorena moni haluaa kuulua porukkaan ja sietää siksi myös huonoa kohtelua.

– Mitä vanhemmaksi tulet, sitä vähemmän viitsit käsitellä tällaista paskaa, Gigi Engle kuvailee Elite Daily -sivustolla.

– Minulla ei ole enää aikaa tällaiseen hölynpölyyn. Jos se tarkoittaa, että menetän ystäväni enkä saa uusia, niin hitot siitä. En välitä.

5. Tiedät jo, mistä pidät – etkä pidä tästä

Jos olet joskus halunnut olla "suosittu" esimerkiksi koulussa, olet taatusti tehnyt jotakin, mitä et oikeastaan olisi halunnut tehdä. Lopulta et jaksa miellyttää kaikkia vain miellyttääksesi kaikkia, ja halusi myötäillä keskusteluja vähenee. Samalla katoavat ne ihmiset, jotka olivat seurassasi vain siksi, että toimit heidän kynnysmattonaan.

6. Et jaksa enää yrittää

Jos ystävyys toisensa jälkeen päättyy huonosti, yrittämisen halu vähenee. Et jaksa enää luottaa siihen, että uusi ystävyys kantaisi.

– Kun pääset tiettyyn ikään, et enää kiinnostu uusien ystävien saamisesta, Gigi Engle kuvailee Elite Daily -sivustolla.

7. Et tarvitse uusia ystäviä

Vanhemmiten määrän korvaa laatu.

8. Opit sanomaan "ei"

Vanhemmalla iällä ihminen uskaltaa panna itsensä etusijalle ja sanoa myös "ei". Tajuat yhtäkkiä, mien moni lähipiirisi ihminen vain haluaa sinusta jotakin antamatta koskaan takaisin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja