Mainos

8. Perheonnea

Kohde: Vaasankatu 16 A 11 00500 Helsinki (Kerrostalo 2h 44,5 m2)
Budjetti:5000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 133 500 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 145 000 €
Myyntihinta: 142 000 €

Sannalla ja Mikalla on onnellinen perhetapahtuma edessä. Tulevan pienokaisen vuoksi pariskunta haluaa lisää tilaa. Haaveissa on rakentaa oma talo ja tontti onkin jo tiedossa. Mika on hankkinut aikanaan kaksion Helsingin Kalliosta. Asunnon ongelmakohtana on hieman pieni ja ehkä jo ajastaan jäänyt keittiö.

Kuvassa keittiö ennen stailausta.

Suunnittelijoina tällä kertaa oli miesvoimaa eli Tatu, Jouni ja Teuvo. Tatu ihastui vintage-keittiöön ja halusi säilyttää alkuperäiset keittiön kaapit, mutta uusia tekniikkaa. Teuvon suunnitelmassa keittiö uusitaan ja jopa väliseinä olohuoneeseen saa lähteä. Jounin suunnitelmassa uudistettu keittiö sai väreikseen mustaa ja valkoista. Sanna sai tehdä valinnan yksin Mikan ollessa töissä. Sanna valitsi Jounin suunnitelman toteutettavaksi asuntoon.

Jouni lähti liikkeelle ajatuksesta, että asunnon ostaa nuorehko sinkku tai pari, joten keittiön päivittäminen sopivasti 60-lukulaisittain maustaen tuntui parhaimmalta lähtökohdalta. Keittiö uusittiin kokonaan ja alakaappien ovet saivat mustasta suunnitelmasta poiketen värikseen valkoisen. Jouni huomasi, että mustiin kaapin oviin jää helposti sormenjälkiä, joten musta väri tuotiin tilaan laatoituksessa.

Keittiön realisoinnissa auttoi Sisustamo, tuotemerkkiriippumaton sisätilojen suunnitteluun ja toteutukseen keskittyvä palvelu ja näyttelytila. Keittiön toteutti Keittiömaailma Vantaa. Kalusteiksi valikoitui Petra, jonka ovimalli Miranda on yksinkertaisessa tyylikkyydessään loistava valinta tähän keittiöön. Ovet ovat taivereunaista mdf-levyä ja kaikki valkoisia. Keittiön lattiaan laitettiin Laattapisteen PPA 5903 Preto mustia laattoja, joiden koko on 30 x 30 cm. Työtason yläpuolelle seinään taas vastaavasti samaa laattaa 10 x 20 cm kokoisena vaakasuoraan. Koska pinnat eivät kohtaa, saumojen sovittamisesta ei ollut huolta. Saumojen väri on keskiharmaa.

Keittiökaapiston vetimet ovat Petra-malliston ALSU. Upotettu allas on mallia Blanco Rondo, hana Damixa Merkur ja kiertoilmatuuletin Electroluxilta. Lisäksi korkeaan kaappikokonaisuuteen lainattiin näytön ajaksi näppärä pienen tilan astianpesukone AEG:lta teräsovisena. Vaihtoehtoisesti saatavilla on myös alumiini ja kalusteovi. Välitilavalaisimeksi asennettiin uusi halogeenivalaisin. Ikkunalle lainattiin Marimekolta klassikkopainokangas 60-luvulta, mustavalkoinen Kaivo.

Mustavalkoista ideaa jatkettiin olohuoneen puolelle. Jouni määritteli pitkälle seinälle mustavalkoisen, voimakas kuvioisen Eijffingerin tapetin nimeltään Multo Classico Grande sävyltään 360416, jota myy ainakin Sisustuspatio Helsingin Kruununhaassa. Tapetin voimakas mustavalkoinen kuvio sopii asunnon henkeen ja istuu kaupunginosan sykkeeseen loistavasti. Olohuoneen muiden seinien tapetit poistettiin ja seinät maalattiin valkoisiksi. Toinen sohvista korvattiin vanhalla klassikolla, Gerrit Rietveldin 1918 suunnittelemalla puna-sinisellä nojatuolilla, uustuotantoversiona tosin ja lainaksi. Ikeasta hankittiin lisäksi kaksi jalkavalaisinta sekä isokokoinen punottu koristepullo.

Makuuhuoneen tapetit poistettiin ja sen naapurihuoneistoa vastaan oleva seinäpinta maalattiin violetiksi, koska huoneen kalusteista löytyi samoja värejä. Mustavalkoisen olohuoneen ja keittiön jatkoksi sopii hallitusti rajattu värienergia. Eteisen lattea seinäsävy vaihdettiin kevyeen beigeen, jolla saadaan sisääntulotilasta lämpimämpi. Makuuhuoneen kalustusta vähennettiin roimasti. Vain sänky sai jäädä. Katseenvangitsijaksi lainattiin ApproProsta punainen belgialainen Hand-tuoli. Seinälle hankittiin Ikeasta kankaalle painettu taulu.

Värisävyiksi asuntoon käytettiin seuraavia Tikkurila Symphony-värikartan sävyjä: olohuoneeseen ja keittiön valkoiset seinät G497, makuuhuoneen violetti seinä J341 ja eteisen seinät G484. Sävyjen kiiltoaste himmeä. Asukkaat itse osallistuivat merkittävästi remonttitöihin, mikä mahdollisti budjetin venymättömyyden.

Jounin uudistama 1960-lukuhenkinen asunto löysi pian uuden asukkaan. Sanna ja Mika pääsivät isompiin tiloihin ennen vauvan syntymää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.