Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.2 Karjalanpiirakat

Julkaistu 08.02.2006 00:00
  • Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 4 dl ruissihtijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Täyte:
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 20-30 g voita
  • 7 dl maitoa
  • suolaa

Valmista kuoritaikina kulhossa lisäämällä veteen suola ja sen jälkeen jauhot. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Täyte: Kaada vesi kattilaan ja lisää sinne voi. Anna kuumentua ja lisää joukkoon riisi ja maito. Keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu, noin 45 min. Lisää suola. Jäähdytä puuro kannen alla viileässä.

Pyöritä taikinasta noin 3,5 cm paksuja pyöreitä tankoja ja jaa ne sen jälkeen 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Kauli paloista pulikalla ruisjauhon kanssa ohuita soikeita levyjä. Levitä levyjen keskelle täytettä ja rypytä peukalon ja etusormen avulla taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 270 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes piirakat ovat sopivan ruskeita. Voitele piirakat heti paiston jälkeen voisulalla.

Resepti: Aira Viitaniemi ja Teresa Välimäki

Lisää aiheesta:

Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisillaMoni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheenLäpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengenBrittinainen teki melkoisen munalöydön eBaystaKuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraan
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi

  • 08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla

  • 06:48
    Flunssa

    Moni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheen

  • Eilen19:01
    Lääketiede

    Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen

  • Eilen18:59
    Linnut

    Brittinainen teki melkoisen munalöydön eBaysta