Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

8.2 Karjalanpiirakat

Julkaistu 08.02.2006 00:00
  • Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 4 dl ruissihtijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Täyte:
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 20-30 g voita
  • 7 dl maitoa
  • suolaa

Valmista kuoritaikina kulhossa lisäämällä veteen suola ja sen jälkeen jauhot. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Täyte: Kaada vesi kattilaan ja lisää sinne voi. Anna kuumentua ja lisää joukkoon riisi ja maito. Keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu, noin 45 min. Lisää suola. Jäähdytä puuro kannen alla viileässä.

Pyöritä taikinasta noin 3,5 cm paksuja pyöreitä tankoja ja jaa ne sen jälkeen 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Kauli paloista pulikalla ruisjauhon kanssa ohuita soikeita levyjä. Levitä levyjen keskelle täytettä ja rypytä peukalon ja etusormen avulla taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 270 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes piirakat ovat sopivan ruskeita. Voitele piirakat heti paiston jälkeen voisulalla.

Resepti: Aira Viitaniemi ja Teresa Välimäki

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avullaHelppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeenKyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassaTyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloonKinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaan

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Testit

    Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avulla

  • 17:04
    Ruoka

    Helppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeen

  • 14:02
    Liikunta

    Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!

  • 12:05
    Juhlapyhät

    Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassa

  • 12:04
    Flunssa

    Tyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloon