Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.2 Karjalanpiirakat

Julkaistu 08.02.2006 00:00
  • Taikina:
  • 2 dl vettä
  • 4 dl ruissihtijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Täyte:
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 20-30 g voita
  • 7 dl maitoa
  • suolaa

Valmista kuoritaikina kulhossa lisäämällä veteen suola ja sen jälkeen jauhot. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Täyte: Kaada vesi kattilaan ja lisää sinne voi. Anna kuumentua ja lisää joukkoon riisi ja maito. Keitä seosta niin kauan, että se puuroutuu, noin 45 min. Lisää suola. Jäähdytä puuro kannen alla viileässä.

Pyöritä taikinasta noin 3,5 cm paksuja pyöreitä tankoja ja jaa ne sen jälkeen 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Kauli paloista pulikalla ruisjauhon kanssa ohuita soikeita levyjä. Levitä levyjen keskelle täytettä ja rypytä peukalon ja etusormen avulla taikinan reunat täytteen päälle. Paista uunissa 270 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes piirakat ovat sopivan ruskeita. Voitele piirakat heti paiston jälkeen voisulalla.

Resepti: Aira Viitaniemi ja Teresa Välimäki

Lisää aiheesta:

Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksiSuomi on keuhkosyövän hoidossa EU:n heikoimpia – Jaakon vaimo kärsii vakavista seurauksistaLuka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyyLoistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • 11:31
    YouTube

    Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksi

  • 08:50
    Syöpä

    Suomi on keuhkosyövän hoidossa EU:n heikoimpia – Jaakon vaimo kärsii vakavista seurauksista

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Luka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyy

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?