8.1. Kasviskeitto ja lämpimät leivät

Kasviskeitto

  • 700 g porkkanaa, sipulia, kaalia, selleriä, palsternakkaa jne...
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1,5 l kasvislientä
  • 200 g vihreitä pakastepapuja
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • (suolaa tarvittaessa)
  • tilkka ruokaöljyä

Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota valkosipulia, garam masalaa ja tomaattipyreetä hetki. Lisää paloitellut kasvikset ja pyöräytä pari kertaa. Lisää sitten tomaattimurska ja kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää joukkoon pavut ja mausta keitto sokerilla ja mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Kiehauta, hauduta hetki ja tarjoile.

Lämpimät kasvisleivät

  • paahtoleipää tai ruisleipäviipaleita
  • paprikaa
  • tomaattia
  • kesäkurpitsaa tai muita kasviksia
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi ja sekoita niiden joukkoon kulhossa tilkka oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja asettele kasvikset leiville. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile keiton kanssa.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat