Jokirapupasta
- 1 nippu kevätsipulia
- voita
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ripaus sahramia
- 1 sitruunan mehu
- 400 g jokirapuja
- tarjolle tuorepastaa esim. barbina
Hienonna kevätsipulit. Kuullota niitä pienessä määrää voita. Lisää kuohukerma, viini, sahrami ja sitruunan mehu. Anna kiehahtaa. Lisää jokiravut ja kuumenna kastike nopeasti. Tarjoile tuorepastan kanssa.
Suklaafondant
gluteeniton
- 200 g tummaa suklaata
- 80 g voita
- 4 keltuaista
- 4 valkuaista
- 90 g sokeria
- 65 g mantelijauhetta
- 55 g riisijauhoja
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen suklaaseen. Lisää jauhot ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Jaa massa annosvuokiin ja laita jääkaappiin n. tunniksi. Paista 180 asteessa n. 8 minuuttia.
Resepti: Marko Hirvonen