Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7.3. Jokirapupasta ja suklaafondant

Julkaistu 07.03.2008 00:00

Jokirapupasta

  • 1 nippu kevätsipulia
  • voita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus sahramia
  • 1 sitruunan mehu
  • 400 g jokirapuja
  • tarjolle tuorepastaa esim. barbina

Hienonna kevätsipulit. Kuullota niitä pienessä määrää voita. Lisää kuohukerma, viini, sahrami ja sitruunan mehu. Anna kiehahtaa. Lisää jokiravut ja kuumenna kastike nopeasti. Tarjoile tuorepastan kanssa.

Suklaafondant

gluteeniton

  • 200 g tummaa suklaata
  • 80 g voita
  • 4 keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 90 g sokeria
  • 65 g mantelijauhetta
  • 55 g riisijauhoja
  • Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen suklaaseen. Lisää jauhot ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Jaa massa annosvuokiin ja laita jääkaappiin n. tunniksi. Paista 180 asteessa n. 8 minuuttia.

    Resepti: Marko Hirvonen

    Lisää aiheesta:

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:02
      Halpa vs. kallis

      Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

    • 17:32
      Influenssa

      THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

    • 16:45
      Nuoret

      Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

    • 15:34
      Leivonta

      Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

    • 14:02
      Luonto ja eläimet

      Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta