7.3. Jokirapupasta ja suklaafondant

Julkaistu 07.03.2008 00:00

Jokirapupasta

  • 1 nippu kevätsipulia
  • voita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus sahramia
  • 1 sitruunan mehu
  • 400 g jokirapuja
  • tarjolle tuorepastaa esim. barbina

Hienonna kevätsipulit. Kuullota niitä pienessä määrää voita. Lisää kuohukerma, viini, sahrami ja sitruunan mehu. Anna kiehahtaa. Lisää jokiravut ja kuumenna kastike nopeasti. Tarjoile tuorepastan kanssa.

Suklaafondant

gluteeniton

  • 200 g tummaa suklaata
  • 80 g voita
  • 4 keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 90 g sokeria
  • 65 g mantelijauhetta
  • 55 g riisijauhoja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin sekoittaen suklaaseen. Lisää jauhot ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Jaa massa annosvuokiin ja laita jääkaappiin n. tunniksi. Paista 180 asteessa n. 8 minuuttia.

Resepti: Marko Hirvonen

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle