7.11. Makkarakeittoa ja kardemumma pannukakkua

Makkarakeitto

  • 1 pkt chorizomakkaraa
  • 1 pieni bataatti
  • 1 paprika
  • 2 sipulia
  • 1,5 l lihalientä
  • maustepippuria
  • 1 punainen tuore chili hienonnetuna
  • suolaa

Kuori bataatti sekä sipuli ja leikkaa ne paprikan kanssa paloiksi. Kuullota kattilassa ja lisää joukkoon makkarat sekä mausteet. Kaada lihaliemi kattilaan, keihauta ja anna hautua kypsäksi 20-30 minuutin ajan miedolla lämmöllä.

Kardemummapannukakku

  • 8 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • voiteluun: 50 g voita

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon maito sekä munat. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kaada se voideltuun uunipannuun tai -vuokaan ja kypsennä 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Tarjoile sitrusvaahdon ja hillon kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat