Makkarakeitto
- 1 pkt chorizomakkaraa
- 1 pieni bataatti
- 1 paprika
- 2 sipulia
- 1,5 l lihalientä
- maustepippuria
- 1 punainen tuore chili hienonnetuna
- suolaa
Kuori bataatti sekä sipuli ja leikkaa ne paprikan kanssa paloiksi. Kuullota kattilassa ja lisää joukkoon makkarat sekä mausteet. Kaada lihaliemi kattilaan, keihauta ja anna hautua kypsäksi 20-30 minuutin ajan miedolla lämmöllä.
Kardemummapannukakku
- 8 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1-2 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- voiteluun: 50 g voita
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon maito sekä munat. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kaada se voideltuun uunipannuun tai -vuokaan ja kypsennä 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Tarjoile sitrusvaahdon ja hillon kera.
Reseptit: Alex Nurmi