7.10. Itämaiset lihapullat ja paistettuja nuudeleita

Itämaiset lihapullat

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tuore chili
  • nippu tuoretta korianteria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1-2 siivua vaaleaa leipää
  • 3 rkl soijaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä

Pehmitä leipäviipaleet kermaviilissä. Hienonna chili ja sipulit. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta sopivan kokoisia lihapullia ja pyörittele ne seesaminsiemenissä. Paista pannulla tai uunissa mehukkaan kypsiksi.

Paistetut nuudelit

  • 200 g munanuudeleita
  • 1 rasia siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä (seesam)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • seesaminsiemeniä

Liota nuudelit. Suikaloi sipuli ja sienet. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä sienet ja sipulit pehmeiksi. Lisää pannulle nuudelit ja mausta soijalla, inkiväärillä ja lopuksi seesaminsiemenillä. Tarjoile lihapullien kera.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat