61-vuotias Isabella Rossellini on upea kauneusikoni – katso kuvat!

AVA Dokumentti: Isabella Rossellini kertoo italialaisesta Isabella Rossellinista, jonka suuri yleisö tuntee etupäässä mallina ja näyttelijänä. Rossellini on saavuttanut tämän ohella myös ikonin aseman, eikä syyttä. 61 vuotta täyttänyt näyttelijä on yhä upea ja näyttävä nainen, jolla on painavaa sanottavaa.

Isabella Fiorella Elettra Giovanna Rossellini on italialaissyntyinen näyttelijä ja malli, monipuolinen taiteilija ja rakastettu ikoni. Rossellinin vanhemmat ovat elokuvahistorian myyttisin, mielenkiintoisin ja jopa paheksutuin pari: äiti oli ruotsalaissyntyinen näyttelijä Ingrid Bergman, isä italialainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Roberto Rossellini, jotka löysivät toisensa molempien ollessa vielä tahoillaan naimisissa.

Tänä kesänä kunniakkaat 61 vuotta täyttänyt Isabella Rossellini on seurannut kuuliaisesti vanhempiensa jalanjälkeä: näyttelijäuransa vuonna 1976 aloittanut nainen on tunnettu elokuvista Blue Velvet jaWild At Heart. Mallinuraa hän on uurtanut 28-vuotiaasta vielä tähänkin päivään saakka. Nykyään nainen on myös vaikuttaja: hän on aktivisti, joka suojelee sydänverellään eläimiä, ihmisiä, luontoa sekä taidetta.

61-vuotias Rossellini ei ole sortunut kauneuskirurgian veitsen alle, vaan on antanut luonnollisen ikääntymisen näkyä kasvoillaan ryppyjä pelkäämättä. Mutta minkälaisilla kasvoilla! Nainen on vanhentunut arvokkaasti, eikä häntä hetikään uskoisi 61-vuotiaaksi. Rossellini kuitenkin myöntää, ettei kauneusikonina oleminen ole yhtä juhlaa.

Ikonina olo on työtä

Julkisuuskonkari Isabella Rossellini paljastaa, ettei hän pidä siitä, että hän on koko ajan suurennuslasin alla, kun hänen ulkonäköään sekä olemistaan ruoditaan ja tuomitaan. Hän ei halua selitellä omia ajatuksiaan. Hän ei pidä punaisella matolla paistattelusta. Eikä myöskään ei haastatteluiden antamisesta. Julkisuus on naisen mukaan uuvuttava kumppani.

– On televisio-ohjelmia ja lehtiä, jotka pursuvat otsikoita ja spekulaatioita "Pidätkö vaiko etkö pidä hänen mekostaan?" ja "Näyttääkö hän lihavalta?". Sinun pitäisi olla kuin fantasiaa, mitä et voi koskaan olla, joten tunnet itsesi aina masentuneeksi., Rossellini kertoo avoimesti Financial Timesille.

– Näytteleminen ei ole mitään ikonina olemisen taakan kantamiseen verrattuna, Rossellini jatkaa.

– Muistan kun teimme elokuvaa Blue Velvet, Dennis Hopper oli päässyt vieroitushoidosta. En ollut nähnyt häntä pitkään aikaan ja kaikki sanoivat hänelle: "Hienoa nähdä sinua, sinä olet ikoni" ja hän vain sanoi: "Ikoni ja ikoni: kuka tahtoo maksaa laskuni?"

Mallintöistä nauttinut Isabella Rossellini on kuitenkin eittämättä aikansa valovoimaisin ikoni: ei vain näyttelijän- tai mallinuransa takia, vaan myös suuren sydämensä.

AVA Dokumentti: Isabella Rossellini AVAlla torstaina 8.8. klo 14.30.

Kuvat: GettyImages, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja