6-vuotias tyttö kertoi opettajalle ”isin satuttavan äitiä” – vuosien kärsimys päättyi: "Hän pelasti henkeni"

6-vuotias tyttö pelasti tietämättään äitinsä hengen kertomalla opettajille, että ”isäni satuttaa äitiäni”.

Yllä olevalla videolla asiantuntija kertoo, miten väkivaltaisesta parisuhteesta voi päästä eteenpäin.

Perheväkivallasta selviytynyt 36-vuotias Jodie Keegans on kertonut muun muassa The Sun -lehdelle, että hänen aviomiehensä Scott pahoinpiteli häntä henkisesti ja fyysisesti kolmen vuoden ajan. Mies oli omistushaluinen ja äärimmäisen väkivaltainen.

Jodie uskoo, että hyväksikäyttö olisi jatkunut paljon pidempäänkin ja päättynyt kohtalokkaasti, ellei hänen tyttärensä olisi kertonut kotona tapahtuvista asioista opettajalleen lokakuussa 2017.

Kun tytär oli nähnyt, miten hänen äitinsä kärsi, hän kertoi koulun henkilökunnalle, että ”isäni on ilkeä. Isi satuttaa äitiä. Hän sanoo, että rakastaa äitiä, mutta tekee hänelle silti koko ajan pahaa.”

Näiden sanojen seurauksena poliisi kiinnostui Keegansien kotioloista. Viime kuussa mies sai 18 vuoden vankeustuomion. Scottin tekoja kuvailtiin oikeudessa yhdeksi julmimmista tapauksista, joita tuomari oli nähnyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kunnollisesta puolisosta pahoinpitelijäksi

Jodien mukaan pariskunta meni naimisiin vuonna 2009. Hän kertoo, että kaikki oli alussa hyvin.

– Ensin hän oli hyvä aviomies ja isä, mutta kolme vuotta sitten hänen käytöksensä alkoi muuttua aina vain omistushaluisemmaksi, Jodie kertoo.

Jodie kertoo, että Scott ei halunnut hänen olevan tekemisissä kenenkään kanssa. Mies myös kuulusteli lapsilta, kenen kanssa äiti oli tänään puhunut.

– Hänellä oli tapana sanoa minua laiskaksi. Lapsille hän sanoi, että ”äiti on hyödytön”, Jodie muistelee.

Lopulta Jodie ei saanut enää käydä töissä, hänellä ei saanut olla kännykkää eikä hän saanut tavata perhettään tai ystäviään. Kolmen lapsen äiti jätti välistä jopa oman siskonsa hautajaiset, kun tämä kuoli yllättäen vuonna 2015.

Scott myös pahoinpiteli Jodieta julmasti. Erään kerran nainen yritti jopa liimata repeytyneen korvansa kokoon ripsiväriliimalla sen jälkeen, kun Scott oli melkein repinyt sen irti eikä päästänyt naista sairaalaan.

Jodie koki aviomiehensä ”käsittelyssä” muutakin kamalaa: mies puri häntä useaan kertaan, löi ja talloi. Jodielta murtui luita ja hän sai paljon vakavia ruhjeita.

Mies oli hakata hengiltä

Joulukuussa 2017 Jodie tuli hakatuksi niin pahoin, että hän pelkäsi kuolevansa.

– Hän löi, puri ja talloi minua. Hän veti minua hiuksista ja kertoi vihaavansa minua. Luulin oikeasti kuolevani. Olin niin peloissani ja minuun sattui niin paljon.

Jodie kertoo, että Scottin koko ilme muuttui täysin. Hän näytti ihan Batman-elokuvan Jokerilta.

– Hän löi minua niin pahasti, myös jalkapohjista, etten pystynyt kävelemään.

Jodien mukaan piina loppui vasta, kun Scott väsyi ja käski naista menemään nukkumaan.

– Seuraavana aamuna yhdeksältä hän käski minua nousemaan ja menemään keittiöön. Siellä hän alkoi hakata minua uudelleen.

Näytti pahoinpitelyn jäljet poliiseille

Tyttären puheista vihiä saanut poliisi vieraili perheen luona muutamaa päivää myöhemmin. Keegansit eivät nimittäin olleet saapuneet sosiaalityöntekijöiden kanssa sovittuun tapaamiseen.

– Heti kun näin heidät, tiesin, että tämä voisi olla ainoa tilaisuuteni, Jodie kertoo.

Nainen teki jotain, mitä ei ollut koskaan ennen tehnyt: hän näytti poliiseille ruhjeensa.

– Sanoin, että uskon olevani perheväkivallan uhri.

– Niin olet. En ole nähnyt mitään tällaista, vastasi naisvirkailija.

Jodie miettii, että tuo taisi olla ensimmäinen kerta, kun hän todella myönsi, mitä oli meneillään.

Mies sai 18 vuoden vankilatuomion

Scott oli ehtinyt jo pakemaan asunnolta, mutta hänet pidätettiin myöhemmin samana päivänä. Mies sai syytteen useammasta pahoinpitelystä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Valamiehistö totesi hänet syylliseksi näihin kaikkiin.

– Oli todella hermoja raastavaa kohdata hänet oikeudessa, mutta tarvitsin tuon loppuratkaisun voidakseni jatkaa elämässäni eteenpäin, Jodie kertoo.

Jodien mielestä Scottin saama pitkä tuomio oli kaikista paras ratkaisu tähän tilanteeseen. Hän kiittelee tytärtään siitä, että tämä nosti kissan pöydälle.

– Tyttäreni on supersankari, joka oli tarpeeksi rohkea kertoakseen koulussa siitä, mitä tapahtui. Hänen ansiostaan sosiaalityöntekijät puuttuivat tilanteeseen. Hän todellakin pelasti henkeni, Jodie kertoo.

Perheväkivallasta pitää puhua

Jodie keskittyy nyt auttamaan toisia perheväkivallasta kärsineistä. Hän haluaa rohkaista naisia ja miehiä kertomaan kohtelustaan.

– Apua on tarjolla kaikille, jotka ovat kokeneet perheväkivaltaa, ja se on ihmeellistä. Sinun tarvitsee vain ottaa ensimmäinen askel ja kurkottaa apua kohti.

Jodien mukaan moni vaikenee, on hiljaa ja pitää asian salassa. Hänen mukaansa perheväkivallasta pitää puhua enemmän, jotta tietoisuus lisääntyisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja