Mainos

Tässäkö todellinen syy sille, miksi miehet eivät halua käyttää kondomia?

Kondomin käytöstä laistaminen ei välttämättä johdu lateksin vaikutuksesta nautintoon.

Vaikka kondomi on ainoa keino selibaatin lisäksi suojautua seksitaudeilta, etenkin moni mies tunnustaa, että harrastaa seksiä mieluummin ilman suojaa. Erään hiljattaisen tutkimuksen mukaan vain kolmannes amerikkalaismiehistä käyttää kondomia.

Luultavasti yleisin tekosyy miesten osalta sille, ettei kondomia tule käytettyä, on se, että se vaikuttaa negatiivisesti nautintoon, heikentää erektiota ja istuu huonosti.  Vuonna 2015 The Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne miehet, jotka kertoivat kondomien vaikuttavan heikentävästi erektioon, kärsivät kuitenkin muita todennäköisemmin erektio-ongelmista ylipäätänsäkin – käyttivätpä he kondomia tai eivät.

New York Times paljastaakin todellisen, kenties hieman kiusallisenkin syyn sille, miksi miehet eivät ole innostuneita käyttämään kondomia.

Kyse on kondomien koosta. Selvityksen mukaan keskivertokondomi voi nimittäin olla kooltaan liian iso keskivertopenikselle.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että keskivertopenis on erektiossa 2,5 senttimetriä lyhyempi kuin keskiverrot, noin 17-senttiset kondomit.  Esimerkiksi RFSU ja Sultan-tuotelinjoissa peruskondomit ovat 18,5–19 senttiä pitkiä ja ympärysmitaltaan 10,6 senttiä.

Debby Hernick, seksuaaliterveyden asiantuntija Indianan yliopistosta, kertoo ajatuksena olleen alunperin sen, että standardikondomien tulisi olla tarpeeksi pitkiä sopiakseen useimmille miehille, ja tarpeen tullen ylimääräisen pituuden voisi vain rullata. Tuolloin liian suuri kondomi voi kuitenkin tuntua ikävältä, jopa liian tiukalta, kun peniksen juureen on rullattu kondomista iso osa.

Vuonna 2014 Herbenickin tutkimukseen osallistuneiden 1661 amerikkalaismiehen joukosta jopa 83 prosentilla oli standardikondomia lyhyempi penis. Peniksen pituus oli keskimäärin 14,14 senttimetriä. 

Jos kaupan kondomit eivät tunnu hyvältä, ei kumin käytöstä kannata silti laistaa. Standardikokoa isompia tai pienempiä kondomeja voi tilata esimerkiksi useista nettikaupoista. LUE MYÖS: Suuri vai pieni? Kaupan peruskondomi sopii lähes jokaiselle suomalaiselle

Eräs bostonilaisyritys, Global Protection Corp, nappasi kiinni markkinaraosta kauppaa kondomeja jopa 60 eri koossa. Tutkimuksistaan huolimatta Herbenickin mukaan kunnollinen opetus kondomien suhteen ja muut seksivinkit, mukaan lukien liukuvoiteen käyttö, olisivat kymmeniä eri kokoja oleellisempia asioita.

– Jotkut miehet voivat haluta mieluummin kondomin, jonka ajattelevat sopivan penikselleen. Mutta suurimmaksi osaksi miehet ja heidän kumppaninsa selviävät jo olemassa olevilla kondomeilla.

Essential Access Health -järjestön varapääjohtaja Ron Frezieresin mukaan tilaustyönä tehdyt kondomit saattavat kuitenkin lisätä käyttöä vain kohottamalla itsetuntoa, vaikkei niistä muuta varsinaista hyötyä olisikaan.

Reddit-sivustolla 60 eri koon joukosta kondomeja kokeilleet miehet ovat olleet jokseenkin tyytyväisiä kehuen muun muassa sitä, että kondomi ei ole liukunut lainkaan. Eräs kommentoineista tosin totesi, että ei-lateksisten materiaalinen käyttö auttaisi enemmän kuin kustomoitu koko.

– Jos haluan hyvää seksiä, en käytä kondomia, nimimerkki RatsSewer toteaa.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.