Miehenkin pitää treenata lantionpohjalihaksiaan – erektio kiittää

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10

Kerroimme hiljattain lantionpohjan laskeuman oireista ja hoidosta sekä siitä, miten nainen voi treenata lantionpohjalihaksia. Miehet harvemmin tietävät, että lantionpohjalihastreeni tekisi heillekin hyvää. Nämä lihakset eivät näy päällepäin, mutta ne vaikuttavat esimerkiksi erektioon, virtsankarkailuun ja ryhtiin.

Yllä olevalla videolla puhutaan orgasmeista: miksi nainen teeskentelee orgasmin, ja miksi seksin ajatellaan loppuvan miehen orgasmiin?

Hyvä uutinen: lantiopohjalihakset ovat tahdonalaisia lihaksia, ja niitä voi treenata aivan kuten muitakin lihasryhmiä – tosin missä vain, milloin vain ja täysin huomaamattomasti.

– Tutkimusten mukaan lantionpohjan lihasharjoitusten on todettu parantavan erektiota erityisesti silloin, kun lantionpohjan lihakset ovat heikot. Lantionpohjan lihakset ovat tärkeät miehellekin ja oikein käytettynä lisäävät elämänlaatua, lantionpohjan fysioterapeutti Anu Parantainenkertoo.

Treenaaminen lähtee käyntiin siitä, että oppii tunnistamaan lantionpohjan lihakset. Helpoiten ne löytää sormitestillä eli asettamalla sormet välilihan alueelle kivesten ja peräaukon väliin. Kun tuntee, että lihas kovettuu ja nousee ylöspäin ja että samalla peniksen tyvi ja kivekset hiukan kohoavat ylöspäin, on lihassupistus oikea.

Kun on tunnistanut oikeat lihakset, niitä voi supistaa säännöllisesti mielellään viisi–kymmenen kertaa.

Kolme syytä treenata lantionpohjalihaksia

  • Seksi: kun lantionpohjalihakset ovat kunnossa, miehen erektio on parempi ja seksikin tuntuu nautinnollisemmalta.
  • Virtsankarkailu: Hyvät lantionpohjalihakset estävät virtsankarkailua erityisesti eturauhasongelmien yhteydessä
  • Ryhti: Lantionpohjalihakset toimivat yhteistyössä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Ne vaikuttavat koko kehon ryhtiin ja voivat ehkäistä esimerkiksi selkäkipuja.

Naisille järjestetään kursseja lantionpohjalihasten treenaamiseen, mutta miehillä treenaaminen on ollut enimmäkseen oman aktiivisuuden ja kirjallisten ohjeiden varassa. Nyt tähän on tulossa muutos, sillä kursseja alkaa olla saatavilla miehillekin esimerkiksi Pysy kovana -nimikkeen alla. Häveliäämmätkin yksilöt voivat osallistua kuvapuheluna välitettäville, ammattilaisen ohjaamille sessioille.

Mikäli lantionpohjalihaksia ei treenaa, ne alkavat iän myötä muiden lihasten tapaan heikentyä.

Lähde: Sanoste Oy

Lue myös:

    Uusimmat