6.10. Hunajamarinoitu possunfilee, sinappikastike ja yrttiperunat

Hunajamarinoitu possunfilee

  • 700 g possun ulkofileetä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chili
  • suolaa
  • mustapippuria

Hienonna chili sekä valkosipuli ja sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää hunaja sekä suolaa ja mustapippuria. Hiero seos tasaisesti fileen pintaan ja anna marinoitua 1-2 tuntia. Mausta fileen pinta vielä suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja nosta filee uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta.

Yrttiperunat

  • 6 rosamunda perunaa
  • ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • erilaisia yrttejä

Leikkaa perunat lohkoiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Kaada perunat possunfileen viereen uunivuokaan ja paista uunissa n. 50 minuuttia. (Voit sekoittaa perunalohkojen joukkoon myös esim. pikkuporkkanoita.)

Sinappikastike

  • 1 prk ranskankermaa
  • 2-3 tl hyvää sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • hienonnettua ruohosipulia

Hienonna sipuli ja kuullota se pienessä öljytilkassa pehmeäksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat