5G-puhelimia tulossa 2019 alkaen – myös Nokia-puhelimet Qualcommin kumppanina

Seuraavan sukupolven mobiiliverkot, eli 5G, tekevät tuloaan kovalla vauhdilla. Kuluvan vuoden aikana nähtäneen kiihtyvissä määrin erilaisia kokeiluja ja ensimmäisten pienten verkkojen avauksia, mutta ensi vuonna alkaa todellinen 5G:n esiinmarssi.

Vuonna 2019 luvassa ovat myös ensimmäiset 5G-älypuhelimet.

5G on tuomassa useampaan gigabittiin sekunnissa yltävät tiedonsiirtonopeudet, huomattavasti pienemmän viiveen eli latenssin sekä verkolle mahdollisuuden tukea merkittävästi suurempaa laitemäärää.

Mobiilialan piirijätti Qualcomm on tänään kertonut sen Snapdragon X50 5G NR -modeemiperheen tulleen valituksi joukon laitevalmistajia toimesta käyttöön vuodesta 2019 alkaen markkinoille tulevissa tuotteissa. Qualcommin 5G-kumppaneina toimivat Asus, Fujitsu, Fujitsu Connected Technologies, Nokia-puhelinten HMD Global, HTC, Inseego/Novatel Wireless, LG, NetComm Wireless, NETGEAR, OPPO, Sharp, Sierra Wireless, Sony Mobile, Telit, vivo, Wingtech, WNC, Xiaomi ja ZTE.

1:36

Aivan ensimmäisiä 5G-älypuhelimia on yleisesti odotettu verkkolaitteitakin valmistavilta yhtiöiltä, kuten Huaweilta ja ZTE:ltä. Näistä ZTE on Qualcommin 5G-kumppani, mutta Huaweilla on omat ratkaisunsa. Lisäksi merkittävistä valmistajista Qualcommin yhteistyökumppanilistalta uupuvat myös Apple ja Samsung. Näistä Apple tekee 5G:n osalta yhteistyötä laajasti Intelin kanssa ja Samsung puolestaan kehittää omia ratkaisujaan, vaikka myös Qualcommin piirejä tullee jatkossakin osittain käyttämään.

Qualcommin kumppaneissa mukana on myös Nokia-puhelimia myyvä suomalaisyhtiö HMD Global. ”Nokia-puhelimet ovat aina olleet innovaation kärkijoukoissa mitä tulee mobiliteettiin. 5G tulee olemaan katalysoiva tekijä innovatiivisten datalaitteiden ja -palvelujen esittelylle tulevina vuosina. Se tulee muuttamaan täysin kokemukset, joita kuluttajat odottavat laitteiltaan. Katsoessamme eteenpäin tähän verkottuneeseen tulevaisuuteen, odotamme läheisen suhteemme Qualcomm Technologiesin kanssa tuottavan rikkaampia älypuhelinkokemuksia kuluttajillemme. Näemme myös suuren mahdollisuuden viedä eteenpäin henkilökohtaisten mobiililaitteiden ekosysteemiä tarjotaksemme vieläkin mukaansatempaavamman kokemuksen”, kommentoi HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas Qualcommin tiedotteessa.

Älypuhelinten ohella 5G tulee viemään eteenpäin myös lisätyn ja virtuaalitodellisuuden laitteita, kannettavia verkkoyhteydellä varustettuja tietokoneita sekä olemaan osa kotien laajakaistaratkaisuja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja