5 yllättävää tapaa käyttää muovikasseja – tiesitkö nämä?

Eivätkö kotisi muovikassit ota loppuakseen ja kannat niitä kaupasta lisää joka päivä? Älä anna kassien jäädä pyörimään nurkkiisi, vaan kierrätä ne näillä tehokkailla vinkeillä.

1. Pakkausmateriaali

Muovikassit ovat loistavaa pakkausmateriaalia niiden keveyden ja eristyskyvyn vuoksi. Voit kääriä postissa lähetettävät tavarat useaan muovikassikerrokseen, ja säästät niitä särkymiseltä ja kosteudelta. Niksi toimii myös särkyviä esineitä varastoon pakattaessa - mitä enemmän kerroksia laitat, sitä varmemman suojan saat rikkoutumiselta.

2. Lanka

Tiesitkö, että voit virkata muovikasseista? Koska kassit ovat ainutlaatuisen kestäviä ja voimakkaita, niitä voi käyttää langan tavoin. Lapsetkin saattavat innostua muovikassien virkkuusta, ja voitte yhdessä tehdä uusia, kestävämpiä ostoskasseja.

3. Maalarin apuri

Kun aloitat maalauksen, aseta iso muovikassi väripaletin alle ja vältyt maalitahroilta. Jos pidät taukoa maalaamisesta, kätevä keino on kääriä muovikassi maalisiveltimien ympärille. Näin siveltimet eivät pääse kuivumaan taukosi aikana. Pidemmän tauon aikana voit laittaa muovikassiin käärityt siveltimet pakastimeen, ja ensi kerralla ne ovat taas käyttövalmiita - maaleineen päivineen.

4. Kissanhiekan siivoaja

Niin paljon kuin rakastammekin lemmikkejämme, on niiden jälkien siivoaminen aina ikävää. Kissanhiekan vaihdosta tulee huomattavasti miellyttävämpää, kun uuden hiekan laittaessasi asetat muovikassin hiekan alustaksi. Koiranomistajat taas voivat hyödyntää pusseja koiranjätösten keräykseen.

5. Puutarhamatto

Käytä hieman suurikokoisempaa ostoskassia puutarhamattona, ja säästät polviasi ja housujasi. Kun aloitat puutarhanhoidon, levitä kassi maahan ja polvistu sen päälle. Näin vältyt vaikeasti pestäviltä likatahroilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat