5 tärkeää sääntöä painonpudotukseen – älä riko näitä!

Painonpudotus ei ole helppoa hommaa. Jotta saisit vaa'an näyttämään haluamiasi lukemia, on joitain sääntöjä, joita tulee noudattaa.

On joitain painonpudotussääntöjä, joita voi kiertää hieman kilojen silti karistessa. Toisaalta, jos haluat tosissasi pudottaa painoasi, tässä on viisi sääntöä, joita ei koskaan kannata rikkoa – ainakaan, jos haluat vaakasi näyttävän pienempiä lukemia.

1. Syö aina aamiainen

Aterioiden väliin jättäminen on suuri virhe ja etenkin aamiainen on ehdottoman tärkeää syödä. Runsaan ja ravintorikkaan aterian syöminen aamulla käynnistää aineenvaihdunnan ja saa kilot tippumaan. Koosta aamupalasi niin, että siinä on proteiinia energiaa tuomaan sekä kuitua pitämään sinut kylläisenä pitkään.

2. Tee muutos nähdäksesi muutoksen

Valitettavasti et voi enää syödä jäätelöä kulhokaupalla päivällisen jälkeen ja odottaa samalla painon putoavan. Jotta voisit laihtua, sinun täytyy tehdä terveellisempiä – ja pysyviä – muutoksia elämäntyyliisi. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi syödä suurin osa ajasta ravintorikkaita ja monipuolisia aterioita, mutta antaa itsellesi lupa satunnaisiin mielitekoihin. Ethän vain laihduta, vaan muutat syömistottumuksiasi koko elämän ajaksi. Tämä onkin periaate 80/20-säännön takana. Et voi olla 100-prosenttisen täydellinen jatkuvasti, mutta kunhan syöt 80 prosenttia ajastasi hyvin, voit sortua silloin tällöin herkuttelemaan.

3. Ruoan terveellisyys ei anna lupaa mässäillä

Pähkinät, pähkinävoi, avokadot, bataatit, appelsiinimehu ja ruskea riisi – nämä ruoat ovat hyvin ravintorikkaita, mutta se ei tarkoita, etteikö niissäkin olisi kilokaloreita. Pidä siis huoli, että annoskoot ovat kohtuullisia, vaikka ruoat olisivatkin täynnä terveyshyötyjä.

4. Syödyt kilokalorit eivät voi ylittää kulutettujen kalorien määrää

Painonpudottaminen on yksinkertaista matematiikkaa. Sinun täytyy polttaa tai jättää ruokavaliosta pois 500 kilokaloria päivässä laihtuaksesi puolisen kiloa viikossa. Jos poltat 250 kilokaloria aamulenkillä, sinun täytyy vielä jättää 250 kilokaloria pois päivän ruokavaliostasi. Älä luule, että treenaaminen antaa sinulle vapaat kädet herkutella, sillä luultavasti tulet syöneeksi silloin paljon enemmän kuin, mitä olet kuluttanut. Niinpä lihot sen sijaan, että kilot karisisivat.

5. Et voi palata vanhoihin tapoihin, vaikka saavuttaisit tavoitteesi

Joit ehkä säännöllisesti tölkillisen limua lounaasi kera, mutta kun päätit laihduttaa, vaihdoit sen veteen. Kun olet karistanut tavoitemääräsi kiloja, älä palaa enää limurutiiniisi. Painon pudottaminen on ikuinen elämäntyylin muutos, ei sellaista, jota teet vain saavuttaaksesi kilotavoitteesi. Jos palaat takaisin vanhoihin tapohisi, pudotetut kilot palaavat nopeasti.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat