Mainos

5 merkkiä, että olet ulospäin suuntautunut introvertti

Asiat ovat harvoin mustavalkoisia, eikä näin ole myöskään ihmisen persoonallisuutta määritellessä. Ihmisten jakaminen ekstrovertteihin ja introvertteihin jättää huomioimatta niiden välille jäävän suuren harmaan alueen.

”The Secret Lives of Introverts: Inside Our Hidden World” -kirjan kirjoittanut Jenn Granneman kertoo The Muse -sivustolla olevansa ulospäin suuntautunut introvertti. Hän siis nauttii sekä yksinolosta että seurassa olemisesta tilanteen mukaan. 

Jos tyypilliset kuvaukset sisäänpäin suuntautuneesta persoonallisuudesta eivät tunnu täysin osuvan omalle kohdalle, saatat kuulua samaan ulospäin suuntautuneiden introverttien joukkoon. Näistä merkeistä voit sen tunnistaa.

1. Mielialasi riippuu suuresti ympäristöstäsi

Ulospäin suuntautuneen introvertin energiataso vaihtelee tilan viehättävyyden, siellä kuuluvien äänten sekä siellä olevien ihmisten mukaan. Esimerkiksi baarin ilmapiiri saattaa joko nostaa tunnelman kattoon tai kuluttaa voimat loppuun ihmisen mieltymyksistä riippuen.

2. Valitset seurasi ja siinä viettämäsi ajan tarkkaan

Toisten ihmisten kanssa sitä viettäisi vaikka loppuelämän, toisten seura saa toivomaan vaipumista ikuiseen uneen – kuulostaako tutulta? Nirsoilu seuran suhteen saattaa olla merkki ulospäin suuntautuneesta introverttiydestä.

Sen lisäksi, että toisten seura maistuu toisia paremmin, ulospäin suuntautuneelle introvertille on tärkeää saada taukoa sosiaalisuudesta. Pitkän seurallisuutta vaativan päivän jälkeen ulospäin suuntautunut introvertti toivoo vain voivansa päästä lepäämään – tai edes saavansa vaihtaa seuraa.

3. Osaat näytellä läsnäolevaa

Ulospäin suuntautunut introvertti pystyy luontevaan small talkiin, jos tietää sen johtavan syvällisempään keskusteluun. Tähän päästäänkin usein helposti, sillä ihmisillä on tapana tuntea olonsa turvallisiksi kuuntelevan oloisen introvertin seurassa. He saattavat puhua tälle varsin avoimesti itsestään ja ajatuksistaan. 

Vähänpä tietävät siitä, että ulospäin suuntautunut introvertti saattaa hyvinkin olla täysin omissa ajatuksissaan muiden vuodatuksia kuunnellessaan.

4. Tarvitset aikaa lämmetä uusille ihmisille

Ulospäin suuntautuneella introvertillä ei ole ongelmia höpötellä avoimesti ihmisen kanssa, jonka kanssa tuntee olonsa mukavaksi. Toisaalta ensitapaamisella on turha odottaa ulospäin suuntautuneen introvertin kertovan henkilökohtaisia yksityiskohtia elämästään. Niiden aika on vasta pidemmän tutustumisen jälkeen.

Uskoutumisen arvoisia ihmisiä saattaa ulospäin suuntautuneen introvertin mielestä olla harvassa. Siksipä hänellä on usein vain muutama läheinen ystävä. Tämä on kuitenkin ulospäin suuntautuneen introvertin mielestä täydellisen sopivaa, sillä hän kuluttaa aikaansa ja energiaansa mieluummin ihmissuhteisiin, joista saa itsekin tyydytystä.

5. Sinut sekoitetaan usein ekstroverttiin

Läheisetkään ihmiset eivät aina usko ulospäin suuntautuneen introvertin olevan pohjimmiltaan omissa oloissaan viihtyvä. Tämä saattaa johtua loistavasta kyvystä näytellä ulospäin suuntautunutta, mikä ei vastaa yleistä käsitystä introverttiydestä.

Tärkeintä määritelmien sijaan kuitenkin on, että henkilö itse tietää omat sosiaaliset tarpeensa ja kunnioittaa niitä. Se saattaa ulospäin suuntautuneen introvertin tapauksessa tarkoittaa railakasta juhlimista ystäväporukan kanssa yhtenä viikonloppuna ja Netflix-maratonia karkkipussi seuranaan seuraavana.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.