5.9. Kuopio: Grillattua maksaa, puolukka-punaviinikastiketta, grillattua omenaa ja kesäkurpitsaa sekä vuohenjuustoröstejä

  • 600 g vasikan/ naudan maksaa
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • (4 cl Sawon viinaa)
  • Kastike:
  • 2 dl valmista punaviinikastiketta
  • 8 cl puolukkamehutiivistettä
  • 4 kpl valmiita vuohenjuustoröstejä
  • 1-2 syysomenaa
  • 200 g kesäkurpitsaa

Irrota maksasta kalvot ja viipaloi se noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Liota viipaleita maidossa kitkeryyden poistamiseksi (vasikan 1-2 h, nuoren naudan 4-6 h ja naudan n. 8 h). Kuivaa viipaleet, mausta suolalla ja pippurilla ja sivele kevyesti öljyllä. Grillaa viipaleet nopeasti niin, että ne jäävät sisältä vielä punertaviksi (silloin ne ovat mureimmillaan). Liekitä maksaviipaleet halutessasi Sawon viinalla.

Kiehauta punaviinikastike ja puolukkamehu keskenään niin, että kastike on sopivan paksuista.

Lohko omenat ja viipaloi kesäkurpitsa. Ripottele kesäkurpitsaviipaleille hieman suolaa, anna olla n. 5 minuuttia ja painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Sivele vuohenjuustoröstit, omenalohkot ja kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyllä ja grillaa ne kauniin kullan ruskeiksi.

Reseptit: Keittiömestari Petri Tikkanen

Lue myös:

    Uusimmat